MHP tabanında Bahçeli rahatsızlığı artıyor

MHP tabanında Bahçeli rahatsızlığı artıyor
MHP’de muhalifler Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın’ın delegelerden topladıkları imzalarla başvurdukları mahkemeden “olağanüstü kurultay yapılması” kararının çıkması Devlet Bahçeli yönetimini hayli zora soktu.

Önceki gün çıkan karar sonrası MHP yönetiminden “kararı temyiz edeceğiz” açıklaması gelmişti.

Devlet Bahçeli liderliğindeki MHP yönetimi mahkeme kararına da direnerek, tabanın tepkisinin artmasına sebep oldu.

MHP tabanı bu tartışmalardan son derece rahatsız ve böyle bir dönemde milliyetçi hareketin son derece başarılı olması beklentisinde. MHP tabanı bunun için de Bahçeli’yi yetersiz görüyor.

Bu arada Bahçeli muhalifi isimlerden Meral Akşener, diğer isimler olan Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ’ın çok çok önünde gözüküyor. MHP tabanının yanı sıra AK Parti muhalifi fakat oyunu diğer sağ partilere vermiş seçmenler arasında da Akşener ismi sempatiyle karşılanıyor.

Bu çevrelerde MHP’nin başına Akşener’in geçmesi halinde milliyetçi hareketin büyük bir sıçrama yapacağı düşüncesi hakim.

Durum bu iken, Bahçeli’nin olağanüstü kurultaya direnmesi, mahkeme kararını temyize götüreceklerini açıklaması tabanın tepkisini artırıyor.

MHP tabanında büyük bir kesimin “Devlet bey yeter artık, senle buraya kadar ve bu yeterli değil. Türkiye’nin MHP’ye, MHP’nin ise büyük bir sıçramaya ihtiyacı var. Bu ancak yepyeni bir yönetimle olur” dediği gözleniyor.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.