Uyuşmazlıklar mahkemeye gitmeden çözülecek

Uyuşmazlıklar mahkemeye gitmeden çözülecek
Zorunlu Trafik Sigortası kanununa göre sigorta şirketleri ile vatandaşlar arasındaki uyuşmazlık mahkemeye gitmeden çözülebilecek.

Zorunlu Trafik Sigortasını düzenleyen torba kanun mecliste kabul edildi. Yasaya göre, şirketlerle sigortalanan arasındaki uyuşmazlık mahkemeye gitmeden de çözülebilecek.

"Zorunlu trafik sigortası, ilgili konularda düzenlemeler içeren "torba kanun" tasarısının 1. bölümü, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.Genel Kurulda "temel kanun" olarak görüşülen yasa tasarısının 1. bölümünde 16 madde yer alıyor.

TRAFİK SİGORTASI UYUŞMAZLIKLARINA MAHKEMESİZ ÇÖZÜM 

Kabul edilen maddelere göre, zorunlu trafik sigortası uyuşmazlıklarının daha hızlı çözülmesi için düzenleme yapılıyor. Bu çerçevede, zarar gören, zorunlu mali sorumluluk sigortası için dava yoluna gitmeden önce ilgili sigorta kuruluşuna yazılı başvuruda bulunacak. Sigorta kuruluşunun başvuru tarihinden itibaren en geç 15 gün içinde başvuruyu yazılı olarak cevaplamaması veya verilen cevabın talebi karşılamadığına ilişkin uyuşmazlık olması halinde zarar gören dava açabilecek veya tahkime başvurabilecek.

8 GÜN İÇİNDE ÖDEME

Sigortacılar, hak sahibinin zorunlu mali sorumluluk sigortası genel şartlarıyla belirlenen belgeleri, sigortacının merkez veya kuruluşlarından birine ilettiği tarihten itibaren, 8 iş günü içinde zorunlu mali sorumluluk sigortası sınırları içinde kalan miktarları hak sahibine ödeyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.