FETÖ abisi"nden 'kan donduran' PKK itirafı!

FETÖ abisi"nden 'kan donduran' PKK itirafı!
PKK-Paralel örgüt işbirliğini ortaya koyan Şanlıurfa operasyonunda yakalanan ‘Işık evi abisi’ Halil Sancar'ın itirafları kan dondurdu.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nün PKK-FETÖortaklığını ortaya koyan operasyonun ayrıntıları netleşti. PKK'lı teröristlere barınma ve kurye hizmeti veren Paralel örgüt üyeleri, ifadelerinde örgütün foyasını ortaya çıkardı. Canlı bomba eylemi yapmak üzereyken yakalanan Bahoz kod adlı Mehmet Erbey, Işık evlerinde kalan kurye için, "Güvenilir ve iyi arkadaş" ifadelerini kullandı. 'Işık evi abisi' Halil Sancar ise "PKK kuryesini eve Gülen grubu mensubu getirdi" dedi.

KAYIP 'Ş.URFA İMAMI' ARANIYOR

Sabah'ın haberine göre, PKK-FETÖ ortaklığının her iki örgüt yöneticileri tarafından organize edildiği belirlendi. PKK kuryesinin, Paralel örgütün 'abileri' tarafından Işık evine yerleştirildiği ortaya çıktı. FETÖ'nün Şanlıurfa imamı olduğu düşünülen Ufuk kod adlı kişinin peşine düşen emniyet, PKK ile bağlantının bu isim üzerinden yapıldığı ihtimali üzerinde duruyor. Polis ve askerin aman vermediği PKK, rahat hareket alanı bulamayınca FETÖ'ye bağlı Işık evlerini hücre evi olarak kullanmaya başladı. Operasyonda yakalanan PKK kuryesi Hasan Şahin'in, Korukent Mahallesi'nde bir ışık evinde kaldığı bildirildi. Viranşehir'de yakalanan Şahin'in yutmaya çalıştığı kâğıdın üzerinde, canlı bomba olarak aranan Bahoz kod adlı Mehmet Erbay'ın Kandil'e gönderdiği "Kendimi patlatmaya hazırım" pusulası çıktı. PKK kuryesi Hasan Şahin adına tutulan evde, Fetullah Gülen'e ait 77 kitap, PKK ve KCK'ya ait çok sayıda örgütsel doküman ve Öcalan posteri çıktı. Operasyonun devamında Mehmet Erbay da yakalandı.

İŞTE O İFADELER

Bahoz Kod Adlı Mehmet Erbey:

"Hasan Şahin'in (PKK kuryesi) cemaat evinde kaldığını biliyorum. Hasan'la HÖDER'de tanıştım. Ona örgütle alakalı notlar götürüp götürmeyeceğini sordum. O da bana götüreceğini söyledi. Hatırlamadığım tarihlerde Hasan'a, Suruç'ta Lorin'e ulaştırması için iki defa not kâğıdı verdim. Daha sonraki notu ise Viranşehir'deki HDP binasının ikinci katındaki Fuat'a götürmesi için verdim."

Hasan Şahin (PKK kuryesi):

"Bahoz bana 'Seni bir yere göndereceğim' dedi. Üzerine jelatin şeklinde olan küçük katlanmış, sarılı vaziyette olan, Fuat Ark yazılı kâğıdı bana verdi. Bana, 'Bu kâğıdı Viranşehir HDP ilçe teşkilatına götür. Çaycıya göster. O seni kâğıtta ismi olan şahsa götürecek' dedi. Viranşehir'e giderken polis kontrolünde korktum ve kâğıdı ağzıma attım ama yutamadım. Polis durumu fark etti. Ben de kâğıdı tükürdüm ve kâğıt polislerin eline geçti."

GÜLENCİLER BESLEMİŞ

Bekir kod adlı Halil Sincar (Işık Evi Abisi):

"Kaldığımız ev Fetullah Gülen grubuna bağlıdır. Fetullah Gülen'i zerre kadar sevmem, maddi imkânsızlıklardan dolayı evlerinde kalıyorum. PKK kuryesini Gülen grubuna mensup biri getirip 'Hasan bu evde kalacak' dedi. Arada sırada tanımadığım abiler de eve peynir ekmek vs yiyecek getirirlerdi."

Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.