Irak maçlarını İran'da oynayacak

Irak maçlarını İran'da oynayacak
Irak Futbol Federasyonu, Dünya Kupası eleme maçları için İran'ı tercih etti.

Rusya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2018 FIFA Dünya Kupası'nın elemelerinde Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile aynı gruba düşen Irak, ülkedeki güvenlik kaygıları nedeniyle maçlarını oynayacağı yer için İran'ı seçti.

İran'daki Fars Haber Ajansının haberine göre Irak Futbol Federasyonu, ülkedeki güvenlik kaygıları nedeniyle uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapamadıkları için milli takımın Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ile grup maçlarını İran'da oynamasına karar verdi.

Haberde, Irak Futbol Federasyonunun maçlarını oynamak için İran'ı seçmesinin, Suudi Arabistan ve BAE cephesinde tepkiyle karşılandığı belirtildi.

Irak Futbol Federasyonu Başkanı Abdulhak Mesud'un, Suudi Arabistan ve BAE'nin İran'a gelmeyi kabul etmemesi halinde, iki ülke takımıyla deplasmanda oynayacakları maçların tarafsız sahaya alınması gerektiğini savunduğu ifade edildi.

Daha önce Asya Futbol Konfederasyonu, 2016 AFC Şampiyonlar Ligi'nde yer alan Suudi Arabistan ile İran kulüpleri arasındaki maçların, iki ülke arasındaki gerilim nedeniyle tarafsız sahalarda oynanmasına karar vermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.