IMF'den Türkiye'ye rezerv uyarısı

IMF'den Türkiye'ye rezerv uyarısı
IMF, yayınladığı "Küresel Finansal İstikrar Raporu"nda rezervlerin kısa vadeli dış finansman yükümlülüklerini karşılamak için yeterli olmamasından dolayı Türkiye’nin daha fazla rezerve ihtiyacı olabileceği değerlendirmesinde bulunuldu.

Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel piyasalarda son dönemde yaşanan gelişmeleri yayınladığı "Küresel Finansal İstikrar Raporu"nda değerlendirdi. Raporda, “Türkiye’nin daha fazla rezerve ihtiyacı olabilir çünkü rezervler kısa vadeli dış finansman yükümlülüklerini karşılamak için yeterli değil” değerlendirmesine de yer aldı. Finansal istikrara yönelik risklerin 2015 yılı Ekim ayından beri yayınlanan son rapordan bu yana arttığı belirtilerek sebep olarak ekonomik belirsizlik ve güvensizlik gösterildi. "Yükselen volatilite ve riskten kaçınma, ekonomik, finansal ve siyasi risklerin artışını ve politikalara yönelik güvenin azalışını yansıtmış olabilir" denilen raporda ek tedbirlerin alınması gerekliliğine dikkat çekildi.

"GELİŞEN ÜLKELER ARTAN KIRILGANLIKLARIN ÜSTESİNDEN GELMELİ"

Raporda, bunlara ek olarak finansal durgunluk durumunda finans kurumlarının bilançolarında uzun süreli bozulmalar ortaya çıkabileceği ve bunun orta vadeli ekonomik büyümeyi de etkileyebileceği vurgulandı. Pozitif senaryo için politikaların, gelişmiş ülkelerde finansal krizin mirası olan sorunların ve gelişen ülkelerde artan kırılganlıkların üstesinden gelmesi gerektiğine dikkat çeken raporda, aynı zamanda piyasalardaki likiditenin güçlendirilmesine ihtiyaç duyulduğu vurgulandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.