Şırnak’ta sağlığa ‘zırhlı’ koruma

Şırnak’ta sağlığa ‘zırhlı’ koruma
Sokağa çıkma yasağı ve operasyonun sürdüğü Şırnak’taki hastalar, zırhlı araçların eskortluğunda götürüldükleri hastanelerde tedavileri yapıldıktan sonra, evlerine bırakılıyor.

Şırnak merkezde PKK'lıların yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla birlikte başlayan “Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu” sürüyor. Zaman zaman şiddetli çatışmaların yaşandığı kentte, sağlık hizmeti aksamadan sürüyor. Zırhlı araçların koruduğu ambulanslarla hastaneye götürülerek, tedavileri yapılan hastalar, daha sonra evlerine bırakılıyor. 

Şırnak Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Cemal Bulut, Sağlık Bakanlığı'nın personel takviyesi ile beraber hastanede sağlık hizmetinin kesintisiz ve en üst düzeyde sürdürmeye devam ettiklerini belirterek, “Gerek diyaliz gerekse acil ve diğer poliklinik hizmetlerimiz aksamadan sürmektedir. Hastaların mağdur olmaması için bütün gerekli tedbirler alınmıştır. Bütün branşlarda uzman hekim ve personelimiz mevcuttur. Sağlık hizmetleri 7 gün 24 saat devam ediyor. Ulaşım imkanları iyi olmayan hastaları evlerinden alıp, tedavilerini yaptıktan sonra evlerine bırakıyoruz” dedi. 

Diyaliz hastası Ahmet Durak (30), hastanenin ambulansla kendisini evinden aldığını belirterek, “Hastane yetkililerinden Allah razı olsun. Bize çok yardımcı oldular. Ben altı yıldır diyalize giriyorum. Haftada 3 kez diyalize girmem lazım. Yemeğinden, banyosundan ve her türlü hastane imkanından faydalanıyoruz” diye konuştu. 

Uludere'nin Ortasu köyünden doğum için Şırnak'a ambulansla getirilen Münevver Encü (26) ise, doğum sancıları nedeniyle 112’ye haber verdiklerini ve Şırnak Devlet Hastanesi'nde sağlıklı bir erkek çocuğu dünyaya getirdiğini anlattı. Hastanedeki tüm ekibin doğumu için seferber olduğunu kaydeden Encü, “Hastanedeki başta doktor ve hemşireler olmak üzere herkese teşekkür ederim. Köyden buraya kadar ambulansla getirdiler. Hastanede herhangi bir sıkıntı olmadan sağlıklı bir bebek dünyaya getirdim. Çocuğumla hastane yetkilileri çok iyi ilgileniyorlar” ifadelerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.