Kobe Bryant'tan muhteşem veda

Kobe Bryant'tan muhteşem veda
NBA efsanelerinden Kobe Bryant, bu sabaha karşı oynanan Los Angeles Lakers-Utah Jazz maçıyla profesyonel kariyerini sonlandırdı. Yıldız isim son maçında 60 sayıya imza attı.

ABD'li basketbolcu, kariyerinin son maçında Los Angeles Lakers formasıyla Utah Jazz karşısına çıktı. 60 sayı, 4 ribaund, 4 asistlik performans sergileyen yıldız isim, NBA'de bu sezon bir maçta en çok sayı atan oyuncu oldu.

Mücadele sonrası bir konuşma yapan Kobe Bryant, "20 yılın geçtiğine inanamıyorum. Koyu bir Lakers taraftarı olarak yetiştirildim. Bu takımın bir parçası olmayı ve 20 yıl oynamayı hayatımda hiçbir şeye değişmem. Hayallerimi gerçekleştirmiş oldum. Bana destek veren herkese teşekkür ediyorum.

Bana verdiğiniz motivasyon için taraftarlarımıza minnettarım. Her zaman kalbimde olacaksınız. Takım arkadaşlarıma bana verdikleri destek, aileme de gösterdikleri fedakarlık için çok çok teşekkür ederim. 20 yıl boyunca herkes bana ‘Pas ver’ diye bağırdı. Ama bu akşam bütün takım arkadaşlarım ‘Sakın pas verme’ dedi. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Onların sayesinde güzel bir vedaya imza atmış oldum. Mamba gider…" ifadelerini kullandı.

KOBE BRYANT'IN KARİYERİ

'Black Mamba' lakaplı oyuncu NBA’de 20 yıllık kariyerinde Los Angeles Lakers ile 2000, 2001, 2002, 2009 ve 2010 yıllarında şampiyonluk yaşadı. 2009 ve 2010 yıllarında NBA Finalleri MVP (En değerli oyuncu) ödülünün sahibi olan Kobe, 2008 yılında ise NBA normal sezon MVP’si seçildi. 18 kez NBA All-Star’a seçilen yıldız basketbolcu, 2002, 2007, 2009 ve 2011 yıllarında MVP seçildi. Amerika Birleşik Devleri ile 2008 Pekin ve 2012 Londra Olimpiyatları’nda altın madalya kazandı. Kobe ayrıca 2007 yılında Las Vegas’ta düzenlenen Amerika Şampiyonası’nda da altın madalyanın sahibi oldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.