PKK'lılar ilçeden kaçarken ateşe verdi

PKK'lılar ilçeden kaçarken ateşe verdi
Bölücü terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyonlar kapsamında Hakkari Yüksekova'da köşeye kıstırılan teröristler kaçarken ev ve okulları ateşe verdiği öğrenildi.

Yüksekova'da PKK, birçok evi ateşe verdi. Kandil'den teröristlere "En az zayiatla ve verebileceğiniz en çok hasarla Yüksekova’dan ayrılarak yurtdışı kırsalına çıkın" talimatı gitti.

Hakkari Yüksekova'daki operasyonlarda etkisiz hale getirilen PKK'lı teröristlerin barındıkları binalarda birçok silah, ilaç, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi. PKK'lılar ilçede bir çok evi ateşe verdi.
 
Öte yandan güvenlik güçleri, Kandil Dağı ile Yüksekova’da çatışan kırsalda yetişmiş teröristler arasında geçen telsiz görüşmelerini tespit etti. Habertürk'ün haberine göre, Kandil’in; teröristlere, “En az zayiatla ve verebileceğiniz en çok hasarla Yüksekova’dan ayrılarak yurtdışı kırsalına çıkın. YPS’yi (sivil savunma birliklerini) şehirlerde bırakın, çatışmaya devam etsinler” talimatı verdiği belirlendi. PKK’nın 2015 yılı sonunda yapılandırdığı YPS’de, PKK’nın alt kolları olan YDG-H ve Öz Savunma Birlikleri yer alıyor. Gençlerin bir arada toplanıp, ahaliyi rahatsız edebilecek, gürültü verici ve uygun olmayan argo kelimeler kullanarak ses kalabalığı yapmaları tarafımca uygun görülmemektedir” diye yazdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.