'Ferrarili müteahhit'e 535 yıl ceza

'Ferrarili müteahhit'e 535 yıl ceza
Piyasayı dolandırmak suçundan yargılanan ferrarili müteahhit, 176 satışın her biri için 3 yıl hapse mahkum oldu.

 

 

Antalya'da maket üzerinden ev satarak piyasayı dolandırdığı suçlamasıyla yargılanan müteahhit Ahmet Sakızoğlu'na, ceza yağdı. 176 satışla ilgili birden fazla kişiye aynı yerin satılmasından sorumlu tutulan Sakızoğlu, her bir dolandırıcılık eylemi için 3 yıl hapis ve 1200'er lira para cezasına mahkum edildi. Sakızoğlu, Ferrari marka lüks otomobillerle verdiği pozlar nedeniyle 'Ferrarili müteahhit' olarak tanınıyordu.

500'İN ÜZERİNDEN KİŞİYİ DOLANDIRDI

Antalya'da maket üzerinden ev satarak piyasayı dolandırdığı iddiasıyla 2013 yılı Mayıs ayında düzenlenen operasyonda, Çalışkan Emlak'ın sahibi Sakızoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sakızoğlu ile birlikte şirket çalışanları gözaltına alındı.

500'ün üzerinde kişiyi ev vaadiyle dolandırdığı iddiasıyla Ahmet Sakızoğlu ile şirket çalışanları hakkında 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kurulan örgüte üye olma ve dolandırıcılık yapmak' suçlarından Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

ELEKTRONİK KELEPÇEYİ KIRIP KAÇTI

14 ay cezaevinde kalan Ahmet Sakızoğlu, mağduriyetleri gidereceğini söylemesi üzerine 2014 yılı Ağustos ayında tutuksuz yargılanmak üzere elektronik kelepçe takılarak serbest bırakıldı. Sakızoğlu'nun bankalardaki blokeli paraları da mağduriyetleri gidermesi için serbest bırakıldı. Ancak para, alacaklı bankalarca tahsil edildi.

Sakızoğlu ise dolandırdığı iddia edilen kişilerin sorunlarını çözmek yerine geçen yıl 31 Mart tarihinde ülke genelinde elektrik kesintisinin yaşandığı gün elektronik kelepçeyi kırıp ortadan kayboldu. Hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkartılan Sakızoğlu, aradan geçen süreye rağmen bulunamadı.

Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve 20 sanığın yargılandığı davanın karar duruşmasına, 4'ü tutuklu 10 sanık ile tarafların avukatları ve dolandırıldığını iddia eden çok sayıda mağdur katıldı. Son sözleri sorulan sanıklar, beraatlarını talep etti.

3 YIL HAPİS 1200 LİRA PARA CEZASI

Yargılama sonunda mahkeme, Ahmet Sakızoğlu'nu suç işlemek amacıyla örgüt kurmaktan 4 yıl hapse mahkum etti. Sanığa verilen cezada indirim yapmayan mahkeme, cumhuriyet savcısının toplam 176 dolandırıcılık eyleminden dolayı cezalandırılmasını talep ettiği Sakızoğlu'nu birden fazla kişiye satılan her daire için de 3 yıl hapse ve 1200'er TL para cezasına mahkum etti.

HÜKMÜN AÇIKLANMASI GERİ BIRAKILDI

Mahkeme, firari Ahmet Sakızoğlu ile birlikte sanıklardan Hakan Keskin, Erhan Toğrul, Fatih Döğer, Süleyman Kocaman, Erhan Erdoğmuş, Ufuk Kudağ, Ümit Daldal, Tüner Çiçek, Erol Er, Özkan Mert Gönültaş, Çağan Özdemir, Ahmet Topçu ile Şirin Ülker'e ise dolandırıcılık eyleminden dolayı 1 yıl 11 ay ile 3 yıl arasında değişen hapis cezaları verdi. Sanıkların çoğuna örgüt suçundan verilen cezanın hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum