MHP'de kavga büyüyor

MHP'de kavga büyüyor
MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk Mahkeme Başkanı'na sert çıkarak. "Mahkemeye müracaat eden adamı kayyum atadın, hiç mi Allah’tan korkmadın." dedi.

Muhaliflerin kongre talebine karşı hukuki çalışmaları yürüten Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, kayyum kararını skandal olarak nitelendirip, “Kayyum kararını veren Hakime hanımın aklından geçiriyor mu merak ediyorum. ‘Bunlar kayyum değildi, bunlar nasıl kongre günü, yeri belirlerler’ diye Ali Sağır kayyum olarak atandı.

Bu isim daha önce mahkemeye müracaat eden kişi. Yahu arkadaş sen hiç mi Allah’tan korkmadın. Bunlar iddia sahipleri. Bunların gösterdikleri adamları kayyum tanıyorsun. Bu nasıl bir adalet?” dedi.

Hem kayyum kararı veren mahkeme başkanına, hem de kayyumdan önce kongre tarihi ve yeri belirleyen muhaliflere sert çıkan Öztürk, bir arada hareket etme kararı alan Meral Akşener, Sinan Ogan ve Koray Aydın’a, “Bunların ne kanundan, ne de etikten haberleri yok.

Karar vermesi gereken kayyum ama Aydın, Akşener, Ogan çıkıp yer tutuyor, kongre için tarih belirliyor. Kimsiniz siz kardeşim? Henüz kongre açılmamış, aday bile değilsiniz. Ayıp, insan utanır” sözleriyle muhaliflere sert tepki gösterdi.

"FİTNEYE AÇIK BİR TAVIR"

Öztürk, henüz resmi gerekçenin gelmediğini anımsatarak, mahkeme başkanının izlediği tutuma yönelik şunları söyledi:

“Gerekçe resmen gelmedi ama orada garip bir şey var. Bu hakime hanımın, meslektaşlarına saygısı yok. Pazartesi avukatımız gidiyor, ‘Sosyal medyada gerekçeyi yazdığınız söyleniyor’ diyor. Hakime yemin billah edip, ‘Yok yazmadım Çarşamba, perşembeden önce mümkün değil’ diyor. Fakat aynı günün öğle saatlerinde gerekçe UYAP’a düşüyor.

Arkası önü yoksa bile bu tezvirata, fitneye açık bir tavırdır. O makamda bulunan birisinin en azından bu kadar hassasiyeti dikkate alabilecek yeteneğe sahip olması gerekir ki verdiği karara herkes hürmet etsin.”

"MUHALİFLERİN NİYETLERİ İYİ DEĞİL"

MHP’deki olağanüstü kurultay sürecini değerlendiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, “Genel Başkanımızı hedef tahtasına koyanlar, aslında bir bütün olarak Türk milliyetçiliğini ve Türklüğü bölmek, eritmek ve kontrol altına almak istemektedirler.

Partimizi mahkemeye şikayet ederek sonuç almaya çalışanların niyetlerini milletimiz gayet iyi bilmektedir. Bunların niyetleri iyi değildir, akıbetlerini de hep birlikte göreceğiz” dedi.  

HEYET KURDULAR

Partiyi olağanüstü kongreye götürmek isteyen MHP’li muhalifler Akşener, Oğan ve Aydın’ın temsilcilerinden oluşan “Siyasi Heyet” oluşturuldu. Heyet, üç isim adına kongre sürecini takip etmekle görevlendirildi.

Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.