Koca köy karanlığa gömüldü

Koca köy karanlığa gömüldü
Iğdır'ın Suveren köyüne bağlı Kıjik mezrası iddiaya göre Erhacı köylülerinin elektrik direklerini yıkmaları nedeniyle karanlıkta kaldılar.

 

Iğdır merkeze 8 kilometre uzaklıktaki Suveren köyüne bağlı Kıjik mezrasında bulunan 24 hane ve 240 nüfus, 20 gündür elektrik verilemediğini için karanlıkta kaldı. Enerji taşıyan direk ve hatların kasıtlı olarak yıkılması yüzünden elektriksiz kalan köylüler Valiliğe başvurdu. Valilik de köylüleri Aras EDAŞ’a yönlendirdi ancak sorun çözülemedi. İki köy arasındaki husumet ve mahkemelik olmaları nedeniyle karanlıkta kalan çocuklar, derslerine lüks lambası ışığı altında hazırlanıyor.

Suveren köyü Muhtarı Bekir Kösem, Kıjik’in çok eski bir yerleşim yeri olduğunu belirterek, "Bir an önce bu mezranın elektriğe kavuşturulmasını istiyor ve bekliyoruz" dedi.

Kıjik mezrasından Ali Abakay, "Yüz yıllardır yaşadığımız köyümüzden bizi çıkarmak istiyorlar. Gerekçe olarak da burasının Erhacı köyüne ait mera olduğunu söylüyorlar. Hadi bizi köyden çıkardınız, evimizi yıktınız. Dedelerimizin, çocuklarımızın mezarını nereye götüreceğiz? Bu haksızlığın giderilmesini istiyoruz. Mahkeme karar vermedi, bizde ortada kaldık. Bu çağda elektriksiz kaldık, perişanız" diye konuştu.

Kıjik mezrasında yaşayanlar elektriklerin verilmesi için 80 kişilik grupla Valiliğin koridorlarında oturarak ağladılar.

--6882156.jpeg--6882158.jpeg--6882170.jpeg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.