Hainler eğitim kurumlarını hedef aldı

Hainler eğitim kurumlarını hedef aldı
Şırnak'ta, hain teröristler güvenlik güçlerine karşılık karargah olarak kullandıkları cami ile okulu kullanılamaz hale getirdi.

Şırnak'ta 14 Mart'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi ile birlikte asker ve polisin katılımıyla başlayan Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftci operasyonu sürüyor. Teröristlere darbe üstüne darbe vurulan operasyonda, barikat ve hendeklere top atışı yapılıyor. Kentin çeşitli bölgelerinde zaman zaman güvenlik güçleri ile teröristler arasında sıcak temas sağlanıyor. Güvenlik güçleri, teröristleri yoğun ateş altında tutarak, etkisiz hale getiriyor.

OPERASYONLAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Operasyonun gece ve gündüz aralıksız sürdüğü kentte, teröristler tarafından karargah olarak kullanılan binalar birer birer boşaltılıyor. Kentte, çatışmaların yoğun yaşandığı Dicle mahallesinde bulunan Sema Cıngıllıoğlu İlkokulu ile Darusselam Cami teröristlerden arındırıldı. Yoğun ateş altında tutulan teröristler, kaçarken okulu ateşe verdi. Teröristlerin, okul bahçesinin dört bir yanına el yapımı patlayıcı tuzakladığı öğrenilirken, okul duvarlarını delik deşik ettikleri görüldü. Teröristler, camiye de zarar verdi. Teröristler tarafından kullanılan camideki dini levha ve mihrabın parçalandığı görülürken, yer ve duvarlarda açılan büyük delik dikkat çekti. Cami ve okulun içerisinde teröristlere ait çok sayıda silah ve mühimmat da bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.