Başbakan Düzce'de halka seslendi

Başbakan Düzce'de halka seslendi
Başbakan Ahmet Davutoğlu Düzde'de toplu açılış töreninde konuştu.

1 Kasım'da bu meydanlarda bizi başbakan ilan ettiniz. Bize yüzde 70 destek veren Düzce ile gurur duyuyoruz. 

Eski Türkiye'nin ne demek olduğunu sizler bilirsiniz. Düzce depreminde bunun canlı tanığı oldunuz. O günlerde vatandaşın yanında olamayan devleti siz gördünüz. Koalisyon hükümetlerinin ne olduğunu en iyi siz bilirsiniz. 

Üniversiteyi bitiren gençlerimiz başka ülkelere gitmek istiyordu. Bu günler geride kaldı. 7 Haziran'da kaos isteyenlere en güzel cevabı sizler verdiniz. 

Artık milleti ile kucaklaşan, darda olan vatandaşına elini uzatan bir hükümet var. 14 yıldır devam ediyoruz. Daha nice 14 yıllarda yeni Türkiye'yi inşa etmeye devam edeceğiz. 

Demokrasisi ile ekonomisi ile istikrarı ile Türkiye'yi bu günlere getirdik. Türkiye'ye asla artık kimse hasta adam muamelesi yapamayacak. 

Küresel ekonominin toparlanamadığı bir süreçte biz iki seçime rağmen yüzde 4 büyüdük. Çin ve Hindistan'dan sonra en hızlı büyüyen ülkeyiz. 4 seçime, etrafımızdaki ateş çevremize rağmen yüzde 4 büyüdük. Birliğimize kastedenlere rağmen büyüdük. 

2008'den buyana krizden beri 6,5 milyon insana istihdam sağladık. Kadınların işgücüne katılımını artırdık. 

Ak Parti'nin mali disipline verdiği önemi herkes biliyor. 2016'nın ilk üç ayında bütçemiz fazla verdi. Ekonomimizin can damarı bankacılık sistemini sağlam temellere oturttuk. 

Kendi partisini yönetemeyenler, paralellerin sözcüsü haline getirenler Türkiye'yi yönetebilir mi? 

Siyasi nezakete sahip olmayanlardan bu millete hayır gelir mi? Sizler bize güveniyorsunuz. Bizde buna layık olacağız. Asla durmayacağız. Durmak yok yola devam...

Biz 3 ayda verdiğimiz vaatlerin yüzde yüzünü yerine getirdik. 1 Kasım seçimlerine giderken verdiğimiz sözlerin hepsini yaptık. 

Bugün birileri kardeş kavgası içine girsin, etraftaki mühendisliklere müdahil olmasın istiyor. Biz bu hain odaklarla sonuna kadar mücadele edeceğiz. bu aziz ülkenin her bir şehri, her bir ilçesi, her bir kasabası, dağları ve ovaları teröristlerden temizlenene kadar mücadeleye devam edeceğiz. Bu oyunları bozacağız. 

Kürt kardeşlerimiz gerçek yüzlerine gördük. Son silah mağmaya gömülene kadar bu mücadele bitmeyecek. Biz bunlara sessiz kalmadık, kalmayacağız.

Hiç kimse siyasetin koruması altında teröristlere destek veremez. Dokunulmazlıklarla ilgili adımı 316 milletvekilimizle yaptık. 

Bizi blöf yapıyoruz zannettiler. CHP hemen çark etti. Birlikte teklif verelim deyince kabul etmediler. Onlar bizim ayak izimizi takip ederler. Onlarda önce çıkacak yiğitlik yok. Onlarda milletin karşısına çıkacak ak bir alın yok. 

CHP bizden ahlak dersi alacak. Karaman'daki olayı lanetlediğimiz halde o sapıkla uğraşacaklarına bizle uğraşıyorlar. Bildiği tek şey hakaret etmek. Partisine hakim değil, bütün seçimleri kaybediyor. Başarısızlıklarını örtmek için iftira atıyorlar.  

Teröre destek veren milletvekillerine siper olanların oyunlarını boşuna çıkarmak için bütün fezlekeleri meclise getirmeye karar verdik. Muhalefet milletvekillerinden aynı hassasiyeti bekliyoruz. Bütün milletvekillerine çağrı yapıyorum. Dokunulmazlıkların kaldırılması için oy versinler...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.