Akşener'den çarpıcı açıklamalar!

Akşener'den çarpıcı açıklamalar!
MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, kendisini paralel olmakla suçlayan MHP lideri Bahçeli'ye sert çıktı. O sözlerini kendisine yakıştıramadığını söyleyen Akşener, meydan okudu mahkemeyi işaret etti.

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, Yargıtay'ın kararını beklemeden kongre sürecini başlatacaklarını söyledi. Mahkemeye sunulan delege imzalarının çok üstünde bir desteğe sahip olduğunu ifade eden Akşener, "Gerçek sayıyı söylesem Genel Merkez bu gece uyuyamaz" diye konuştu.

Meral Akşener CNN Türk'te Akif Beki'nin sorularını cevapladı. 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kongre kararıyla ilgili MHP Genel Merkezi'nin Yargıtay'a temyiz başvurusu yaptığını hatırlatan Akşener, kongre sürecinin başlatılacağını söyledi. Şu anda genel başkanlık için 5 adayın isminin geçtiğini ifade eden Akşener şöyle konuştu:

"Aday olup olmamak kendi iradesidir. Olsun olmasın bir cümleyi asla kurmam. Söz gelimi olmadı, paşa gönlü istemedi olmadı. Şu an beş aday var. Belki başka arkadaşlarımız da aday olacak. Delegemiz girecek o salona ve önce tüzüğü değiştirecek ardından da seçimli kongreye gidilecek. Demokrasi ve hukuka uygun olarak seçim yapılacak.

"KONGRE KARARINA SAYGI GÖSTERECEĞİZ"

Sonuç itibariyle birimiz seçilecek. Sayın Bahçeli aday olursa belki o, belki de işaret ettiği kişi ya da ben seçileceğim. Kim seçilirse bu karara biz saygı göstereceğiz. Üst kurul delegesinin verdiği karara hukuki ve demokrasi gereği saygı duymak zorundayız.

PARALEL YAPI İDDİALARI

Ne paralel ne kare ne üçgen ne yamuk... Hiçbiriyle hiçbir irtibatım olmadan, sadece imza sahiplerinin isteğiyle aday oldum. Onun için ben başbakan olacağım dedim. Seçmen bunu olumladı.

Açık söylüyorum. İster başbakan olayım isterse olmayım sadece iki seçim döneminde genel başkanlık görevini yürüteceğim. Sonrası yok. Böyle bir sınırlamam var.

"GENEL MERKEZ UYUYAMAZ"

Bana destek veren delegelerin gerçek sayısını söyleyesem Genel Merkez bu gece uyuyamaz. Allah'ın izniyle benim öngördüğüm potansiyeli harekete geçireceğiz. Anket yaptırıyorum. Dolayısıyla gerçekten ciddi bir potansiyeli var MHP'nin...

"BAŞKA BİR OLUŞUM YOK"

Eğer 2018'de bu kongre olacaksa mücadelemi sürdüreceğim. İlçe teşkilatlarından il teşkilatlarına kadar tüm kongrelerde aday çıkaracağız. Eğer isterlerse genel başkanlığa da aday olacağım. Açık söylüyorum kesinlikle bir başka oluşum gibi bir durum yok, olmayacak da...

BAHÇELİ'YE SESLENDİ

Elinde belge, bilgi olan bunu savcılığa teslim etmeyen suç işlemektedir. Getirin kardeşim, suç işliyorsunuz. Fethullah Terör Örgütü diye madem bir örgüt varsa ve bende bu kapsamda teröristsem getirir koyun ortaya. Sayın Bahçeli'ye de söylüyorum. Getir kardeşim, koy mahkemenin önüne. Benim dokunulmazlığım yok."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.