Hidayet Karaca'nın tahliye talebine ret

Hidayet Karaca'nın tahliye talebine ret
“Tahşiyeciler” olarak bilinen gruba kumpas kurdukları iddiasıyla, paralel yapı iddialarına yönelik açılan davada, Hidayet Karaca’nın da aralarında bulunduğu tutuklu sanıkların tahliye talepleri reddedildi.

“Tahşiyeciler” olarak bilinen gruba kumpas kurdukları iddiasıyla, hakkında yokluğunda tutuklama kararı verilen firari sanık Fetullah Gülen ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, emniyet müdürleri Ömer Köse, Yurt Atayün, Ali Fuat Yılmazer'in de bulunduğu 10’u tutuklu 33 sanıklı davanın görülmesine devam edildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Hidayet Karaca’nın da aralarında bulunduğu tutuklu sanıklar ile bazı tutuksuz sanıklar hazır bulundu. Yapılan yoklamanın ardından duruşmada, Batman emniyetinde görevli tutuksuz sanık Ali Cihan, Erdem Kısa, Çetin Öztürk ve Rıfat Aslan savunma yaptı. Duruşmada daha sonra taleplerin alınmasına geçildi. Söz alan tutuklu sanıklar, tahliyelerini talep etti.
Ara kararını açıklayan mahkeme, tutuksuz sanıklardan eski polis müdürü Mutlu Ekizoğlu hakkında ifadesinin alınabilmesi için yakalama kararı çıkarttı. Tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmeden mahkeme, duruşmayı 9, 11 ve 13 Mayıs tarihlerinde devam edilmek üzere erteledi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, bir numaralı sanık Fethullah Gülen ile örgüt yöneticiliği ile suçlanan Hidayet Karaca’nın "silahlı örgüt kurmak veya yönetmek", "resmi belgede sahtecilik" ve "iftira" suçlarından toplam 70 yıldan 235,5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün, Ömer Köse’nin de aralarında bulunduğu 9'u tutuklu diğer 31 sanığın ise, "silahlı örgüte üye olmak", "resmi belgede sahtecilik" ve "iftira" suçlarından toplam 63 yıl 4 aydan 228 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.