Suriyeli muhaliflerden Halep uyarısı

Suriyeli muhaliflerden Halep uyarısı
Özgür Suriye Ordusu komutanlarından Şemsi, "Rejim Halep'te ateşkesi ihlal ediyor. Çatışmalar çok büyük bir insani trajediye neden olabilir ve Kastello yolu kapanırsa 1 milyondan fazla insan kuşatma altında kalacak" dedi.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanlarından İyad Şemsi, rejimin Halep'te ateşkesi ihlal ettiğini belirterek, çatışmaların çok büyük bir insani trajediye neden olabileceği ve Halep'te muhaliflerin kontrolü altında olan, şehir ve kırsalı birbirine bağlayan Kastello yolu kapanırsa 1 milyondan fazla insanın kuşatma altında kalacağı uyarısında bulundu.

Şemsi, Cenevre'deki Suriye görüşmeleri kapsamında gazetecilere yaptığı açıklamada, İran askerlerinin Halep'in güneyine gelmeye başladığını ve hem rejim ve rejimi destekleyen güçlerin hem de DAEŞ ve terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin ÖSO'yu hedef aldığını söyledi.

Rejimin DAEŞ'i kullandığını ve Suriye halkını DAEŞ ve rejim arasında seçim yapmaya zorladığını ifade eden Şemsi, "Rejim de bir DAEŞ ve biz hem rejimin hem DAEŞ'in kurbanlarıyız. Dünyanın terörle mücadele de işbirliği yapacağı gerçek ortak biziz. DAEŞ'i yok etmek için de daha fazla desteğe ihtiyacımız var." dedi.

Şemşi, ayrıca, "Rejim, Halep'te ateşkesi ihlal ediyor. Çatışmalar çok büyük bir insani trajediye neden olabilir ve Kastello yolu kapanırsa 1 milyondan fazla insan kuşatma altında kalacak." diye konuştu.

Suriyeli muhalif gruplardan Ceyşul İslam'ın (İslam Ordusu) siyasi lideri ve başmüzakereci Muhammed Alluş da Ceyşul İslam'ın kimyasal silah kullandığına ilişkin iddiaları yalanlayarak, rejimin 43 kez kimyasal silah, 13 defa ise klorin gazı kullandığını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.