Putin'den şaşırtan gelir açıklaması!

Putin'den şaşırtan gelir açıklaması!
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 2015 yılında beyan ettiği gelir şaşırttı.

Açıklanan beyanlara göre, Putin 2015 yılında 8,9 milyon, Başbakan Medvedev 8,8 milyon ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov 7,7 milyon ruble kazandı. Kremlin Basın Sözcüsü Dimitri Peskov ise Putin ve Medvedev'i geride bırakarak 36,7 milyon ruble gelir beyan etti.

Rus hükümetinde en çok kazanan isim 445 milyon ruble ile Devlet Bakanı Mihail Abızov oldu.

Rusya'da üst düzey devlet yetkilileri ve bürokratlar, 2013 yılından itibaren kendileri veaile fertleri için yıllık gelir ve mal beyanında bulunuyor.

PANAMA BELGELERİNDE ORTAYA ÇIKTI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Panama Belgeleri’yle ortaya çıkan iddiaların doğru olduğunu itiraf etmişti.

"Uluslararası vergi kaçakçılığına” ilişkin kayıtlarda, Putin’in yakın arkadaşı Sergei Roldugin’in adı geçiyordu. Putin’in yakın arkadaşlarının,"kendisinin himayesinde olmaksızın gerçekleştiremeyecekleri çok sayıda anlaşma üzerinden milyonlar kazandığı” ifade edilirken, Putin’in ailesinin de bu mali akıştan faydalandığı iddiasına yer verildi. Putin’e kadar ulaşan ve offshore hesaplar üzerinden işleyen para akışının, Panama’dan Rusya’ya, İsviçre’ye ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ne kadar geniş bir ağı kapsadığı belirtildi. Bu mali akışın içerisinde Putin’in kızı Kateria’nın, 2013 yılında St. Petersburg’da düğününün yapıldığı kayak tesisinin de adının geçtiği vurgulandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.