Kandil’in en tehlikeli mayıncısı öldürüldü

Kandil’in en tehlikeli mayıncısı öldürüldü
Muş’ta güvenlik güçleri tarafından öldürülen ‘Hemgin Koçer’ kod adlı terörist Cemil Ateş’in, Kandil’in ‘en tehlikeli mayıncısı’ olduğu tespit edildi.

PKK'nın dağ kadrosunda 18 yıl görev yapan Ateş, 1 milyon lira ödüllü teröristler listesinde yer akıyordu.

KANDİL'İN ÜYÜK ÖNEM VERİYORDU

İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı aranan teröristler listesinde 1 milyon lira ödüllü "Yeşil" kategoride yer alan ve Muş'ta öldürülen "Hemgin Koçer" kod adlı Cemil Ateş'in 18 yıldan beri dağ kadrosunda yer aldığı, mayın ve sabotaj gibi eylemlerde uzmanlaştığı için Kandil'in kendisine büyük önem verdiği ortaya çıktı.

MAYIN VE SABOTAJ EYLEMLERİNDE BİLGİLİYDİ

Ateş, Ali Babacan'ın yeğeni Erkut Babacan başta olmak üzere asker, polis, korucu ve sivil 16 kişinin şehit edilmesinden dolayı aranıyordu. Muş'un Hasköy ilçesinde 2 korumasıyla öldürülen sözde Garzan Eyalet sorumlusu Hemgin kod adlı Cemil Ateş'in (39) 1998'den beri dağ kadrosunda olduğu belirlendi. Siirt Kurtalan nüfusuna kayıtlı Ateş, 2003'ten beri, sözde Garzan Eyaleti diye adlandırılan Bitlis, Batman ve Muş kırsalında silahlı faaliyet yürütüyordu. Şivan telsiz kodunu kullanan Ateş, 2006'dan 2010'a kadar Tatvan bölge sorumlusuydu. Mayınlama ve sabotaj eylemlerinde çok bilgili olduğu için Kandil'deki terör örgütü yöneticileri tarafından Kuzey Irak'a çağrıldı. Ancak kendi ısrarıyla Bitlis kırsalında kalmaya devam etti. 2012'de Kuzey Irak'a geçiş yapan Ateş, 1 yıl kaldıktan sonra tekrar sorumlu olduğu Bitlis kırsalına geri geldi. 

kandilin_en_tehlikeli_mayincisi_olduruldu_1460788446_8278.jpg

BİRİNCİ DERECE SORUMLUYDU

Cemil Ateş'in sözde Garzan Eyaleti diye adlandırılan Bitlis'in Sehi Ormanları, Mutki, Tatvan, Hizan, Siirt'in Şirvan, Baykan, Tillo (Aydınlar) ilçeleri ile Ziyaret beldesi, Batman'ın Sason, Kozluk, Beşiri kırsalı ve Zori Çayı bölgeleri, Diyarbakır'ın Kulp ilçesi Dorşin bölgesi, Muş'un Şenyayla ve Kızılağaç bölgeleri ile Hasköy ilçesi, Bingöl'ün Solhan, Van Bahçesaray kırsalının tamamından sorumlu olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.