Şehidin eşinin gözyaşları herkesin yüreğini dağladı

Şehidin eşinin gözyaşları herkesin yüreğini dağladı
Mardin’in Savur İlçesi’nde zırhlı askeri araca yapılan bombalı saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş 37 yaşındaki Erdal Çetin’in cenazesi memleketi Sivas’a getirildi. Şehit eşinden yürek yakan haykırışı herkesi derinden yaraladı.
 Şehidin eşi Arzu Çetin, “Erdalım, aşkım ne olur gitme, yavrularını babasız bırakma. Sana ömrüm dedim, ömrümü aldılar benden” diye feryat etti.

Savur İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin yola tuzakladıkları patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirmesi sonucu şehit düşen Uzman Jandarma Çavuş Erdal Çetin’in cenazesi Mardin’deki tören ardından askeri uçak ile Sivas’a getirildi. Nuri Demirağ Havaalanı’nda şehidin cenazesini Vali Alim Barut, 5′inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan, Emniyet Müdürü Turay Çalışkan ve il protokolü ile yakınları karşıladı. Şehidin karayolu ile Antalya’dan Sivas’a gelen babası, eşi ve çocukları havalanındaki karşılamaya yetişemezken, karayolu üzerinde cenaze konvoyuna yetişti. Şehit uzman çavuş Erdal Çetin’in cenazesi konvoy eşliğinde Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna getirildi.

“ERDAL, GİTME AŞKIM”

Cenazenin hastana morguna indirilmesi sırasında şehidin eşi Arzu, büyük olu Kaan ve babası Hasan Çetin gözyaşlarına hakim olamadı. Eşi Arzu Çetin, büyük oğlu Kaan’a sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Yakınlarının teskin edemediği Arzu Çetin, cenazenin askerler omuzunda morga taşınması sırasında, “Erdal, ne olursun gitme aşkım. Beni yalnız bırakma, yavrularını babasız koyma. Yapma bunu bana. Erdalım ne olursun Erdalım. Erdal’ım ‘Ömrüm’ dedim ben sana. Ömrümü aldılar benden. Sen buraya mı yakışacaktın? Gel ‘şaka’ de bana, ‘yalan’ de ne olur. ‘Rüya’ de beni uyandır. Ne olursun. Yapma bunu bize. Erdalım ben senin yollarına kurban olurum. Ne olur gitme” diye ağlamayarak haykırması herkesi duygulandırdı.

Hasan-Şaziye Çetin çiftinin 4 çocuğundan ikincisi olan Erdal Çetin’ın 1996 yılında göreve başladığı öğrenildi. Arzu Çetin ile evli olan şehidin 12 yaşında Eren ve 16 yaşında Kaan isimli iki oğlu olduğu öğrenildi. Ankara’da görevli olan Çetin’in bir süre önce geçici görevle Mardin’in Savur ilçesine gittiği belirtildi. Şehit jandarma uzman çavuş Erdal Çetin’in cenazesi, Ulu Camii’de ikindide kılınacak namaz ardından toprağa verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.