"Terörle mücadeleyi millet kazanacak"

"Terörle mücadeleyi millet kazanacak"
Kurtulmuş, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Ordu'da, Atatürk Kültür Merkezi'nde partisinin Altınordu İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı.


Burada konuşma yapan Kurtulmuş, "Türkiye'nin siyasi ve ekonomik olarak istikrarlı şekilde yoluna devam etmesi birilerini endişelendiriyor. İşte Türkiye'nin son dönemde terörle karşı karşıya kalmış olduğu bu durum, bunun net bir sonucudur" diye konuştu.
 
Milletin kararlılıkla bu mücadeleyi sürdürdüğünü vurgulayan Kurtulmuş, "Bu gördüğünüz üç beş tane militandan ibaret değil. Arkasında cümle alem, 72 millet Türkiye'nin güçsüz olması için bu örgütlere destek veriyor ama kim arkasında olursa olsun, hangi desteği verirlerse versinler, terörle mücadeleyi, bu şiddet çeteleriyle bu suç çeteleriyle mücadeleyi, bu aziz millet kazanacaktır, Türkiye Cumhuriyeti kazanacaktır. Kimsenin şüphesi olmasın." değerlendirmesinde bulundu.
 
"Terör örgütlerinin hepsine karşı dik durmak mecburiyetindeyiz"
 
"Şimdi dünya maalesef terör çeteleri cenneti haline getirilmiştir" diyen Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı:
 
"Bizim için dünyanın her yerinde ölen herkes aziz insandır. Brüksel'de kaybettiklerimiz de Ankara'da da Suruç'ta da İstanbul'da da Pakistan'da da kaybettiklerimiz insandır. Terör örgütleri üzerinden onlara karşı ortak bir cephede buluşmayı beceremeyenler, hiç olmazsa terör mağdurları üzerinden insanlık cephesinde birleşsinler. Bütün insanların kanı en az bir diğeri kadar azizdir. Hepsini Allah yaratmış ve hepsini Allah hazreti insan olarak yaratmıştır. Dolayısıyla terör örgütlerinin hepsine karşı dik ve hep beraber durmak mecburiyetindeyiz."
 
"Bir milyar 700 milyon Müslüman bu durumu hak etmiyor"
 
Bugünün şartlarında ikinci meselelerinin İslam dünyasının dirliği ve birliği olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, şunları söyledi:
 
"Terörün zalimleri öldürenler, çoğu İslam dünyasının içerisinden çıkıyor. Allah diyerek boğaz kesiyor. Allah diyerek kurşun atıyor. Ölen de Allah diyerek ölüyor. Bir milyar 700 milyon Müslüman bu durumu hak etmiyor. Bu iş Müslümanların kendi meselesi değildir. Müslümanların üzerine yüklenmiş olan meseledir."
 
"Ekonomik olarak Türkiye kabuk değiştiriyor"
 
Yapılan yatırımlara da değinen Kurtulmuş, "Çok uzağa gitmeye gerek yok. Ordu-Giresun Havalimanı'nı söylemek tek başına yetiyor. 20 sene önce 'denizin üzerine havalimanı yapılacak' dense kimse inanmazdı. Üçüncü köprü de bitti. Şimdi İzmit geçişi tamamlanıyor. İstanbul-İzmir arası 3,5 - 4 saate inecek. Havalimanları, üniversiteler, hızlı trenler. Türkiye büyük bir ekonomik kalkınma içerisinde. Ekonomik olarak Türkiye kabuk değiştiriyor" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.