Demirtaş’ın korumaları bir genci darp etti

Demirtaş’ın korumaları bir genci darp etti
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile fotoğraf çektirmek isteyen bir genç, Demirtaş’ın korumaları tarafından darp edildi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Siirt İl Kongresi’ne katıldı. Burada konuşan Demirtaş, HDP’nin siyasi alanda yok olması için her şeyin yapıldığını savunarak, “Başbakanından diğer muhalefet partilerine kadar halkların demokratik partisinin kıymetini, bu ülke için yaptığı ve yapacağı hizmetleri anlamayan kendi siyasi körlüğü ile ülkeyi felakete sürükleyen bir iktidarımız var. Dokunulmazlık tartışmalarını başlattılar ya, bizim yüreğimizde zerre kadar korku yok. Bundan emin olun. Çünkü onlar kaybedecekler. Yakında dokunulmazlık değişiklikleri parlamentoya gelecek. Ak koyun kara koyun belli olacak. Şunu da hap birlikte izleyeceğiz. Parlamentoda bu adaletsizliği kabul etmeyecek ‘hayır’ oyu verecek milletvekili sayısı onların hesapladığından fazladır. Herkes de aklını yitirmemiştir. Oylama sırasında görecekler. Ben milletvekillerinin bu konudaki sorumluluklarına da güveniyorum. Şu aklını yitirmiş iktidara bir ders vermenin fırsatıdır. Bu oylama parlamentoda tarihi bir oylamadır. Sizin içiniz ferah olsun" dedi.

"HİÇ BİR YARGIÇ VE SAVCI BİZİ YARGILAYAMAZ"

Halkın oylarıyla bu noktaya geldiklerini ve siyasi bir kaygı taşımadıklarını anlatan Demirtaş, AK Parti’nin hiçbir hukuk komisyonunun ve emri altındaki hiçbir yargıç veya savcının kendilerini yargılayamayacağını kaydetti. Demirtaş, "Biz bağımsız adil, adaletli bir yargıdan asla kaçmayız korkmayız da. Savunamayacağımız hiç bir şeyimiz de yoktur. Ama göreceksiniz, bizi yargılamaya güçleri yetmeyecektir. Kim kimi yargılatacak göreceksiniz. Öyle bu işi ’tereyağından kıl çeker gibi yaparız’ diye düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Biz oraya senin memurun olarak gelmedik. Bu insanların helal oylarıyla geldik. Attıkları her adıma karşılık olarak bizden yeni bir direniş hamlesi görecekler. Zan etmeyin ki bizi öyle teslim alacaklar. Asla ve asla moralinizi bozmayın içiniz ferah olsun. Biz her türlü hazırlığımız yaptık. Her şeye hazırlıklıyız. Bu ucuz politika yenilecek, tükenecek. Ama bizim gözlerimizde o korkuyu görmeyecekler" diye konuştu.

6 milyon kişinin HDP’ye oy verdiğini vurgulayan Demirtaş, şunları kaydetti:

“Onları tek tek öldürüp zindana mı atacaksınız. Eğer diyorsanız ki, ‘Bu vatan benimdir.’ Orada da yanılıyorsun. Bu vatan kimsenin özel mülkiyeti değil. Ne kadar senin ise o kadar HDP’linindir. HDP’lilerin öz vatanıdır. Biz de Kürt halkıyız, bizim de bir dilimiz var. Biz Türk milletine karşı değiliz ki. Bizim karşı olduğumuz sen bu ülkedeki 20 milyon Kürdü niye bu işe katıyorsun. Sırf tek millet yaratacaksın diye 20 milyon Kürdü niye inkar ediyorsun. 20 milyon Kürdü niye zorla Türk yapmaya çalışıyorsun. ’Milletimizi bölüyorlar’ diyor, biz milleti bölmüyoruz kardeşim. ‘Biz de ayrı bir milletiniz’ diyoruz. Bunu görün. Eşit haklar olarak adaletli bir şekilde ülkemizde yaşayalım diyoruz. Biz ülkemizi bölmek için de değil ülkemizde adalet için mücadele ediyoruz.”

“İSPATLANIRSA İSTİFA EDERİZ”

Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın otomobilinde silah taşıdığına yönelik iddialara da değinen Demirtaş, bunun ispatlanması durumunda tüm HDP’li milletvekilleriyle istifa edecekleri söyledi. Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Diyorlar ki, Faysal Sarıyıldız arabasıyla silah taşıdı. Bunu Cumhurbaşkanı da diyor. Dedi ki ’bir milletvekili aracıyla silah bomba taşıyacak, biz de onu kabul edeceğiz.’ İspatlasınlar sadece Faysal Sarıyıldız değil, hepimiz istifa edeceğiz. İspatlasınlar, ’Faysal Sarıyıldız yanlış yapmış’ diyeceğiz. ’Onun yanlışı bizim yanlışımızdır’ diye hepimiz istifa edeceğiz. Sen zannediyorsun ki bizi o mahkemelerini huzuruna çıkardıklarında bizi yargılayabilecekler. Siz bizi değil, biz sizi yargılayacağız. Bize karşı attığınız her adımın karşılığında bizden de bir adım göreceksiniz. Böyle bu işin kolay olmadığını göstereceğiz size. Öyle ’HDP’lilerin üçünü-beşini alacağız, yargının önüne, çakalların önüne atarız, yem olarak atacağız’ diyorsanız sizi pişman edeceğiz. Bunu yaptığınıza pişman olacaksınız.”

KORUMALARI BİR GENCİ TARTAKLADI

Demirtaş, konuşmasının ardından salondan ayrıldı. Salonun çıkışında Demirtaş’ın yanına gelen ve fotoğraf çekinmek isteyen bir genç, korumalar tarafından tartaklandı.

Öte yandan, kongre çıkışında slogan atarak, yürümek isteyen ve terör örgütü PKK lehine slogan atan bir grup ile polis arasında gerginlik yaşandı. Gerginlik, polisin müdahale edileceği yönünde uyardığı grubun ara sokaklara dağılması ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.