'1982 anayasası beyin özürlü'

'1982 anayasası beyin özürlü'
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, yürürlükte olan 1982 anayasasını '1982 anayasası beyin özürlü doğdu' diye eleştirdi.

Malkoç, Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki "Yeni Anayasa ve Türkiye Vizyonu" konulu konferansta, Gaziantep'e her gelişinde umutlarının arttığını, Türkiye için geleceğe bakışının güzelleştiğini söyledi.

Türkiye'nin bütün kesimleri ve unsurlarıyla yeni anayasa istediğini belirten Malkoç, "Sağ, sol, mezhebi kesim, kavmi kesim, aklınıza neresi geliyorsa, hepsi yeni bir anayasa istiyor."diye konuştu.

Anketlere göre, halkın yüzde 95'inin anayasanın değiştirilmesi veya yenisinin yapılması gerektiği konusunda ittifakı bulunduğunu dile getiren Malkoç, şöyle devam etti:

"Çünkü şu anda yürürlükte olan 1982 anayasası doğarken sakat doğdu. Kolu, bacağı sakat olsa bir şey değil, beyinden de özürlü doğmuş durumda. Dünyada böyle bir anayasa yok. Türkiye'ye de yakışan bir anayasa değil. Ayrıca yapılırken şöyle bir noksanlığı var bu anayasanın, Kenan Evren ve arkadaşları gelmiş, Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücünü ve otoritesini kullanarak darbe yapmışlar. Meclis'i kapatmışlar, bütün siyasi partileri feshetmişler, sendikaları sallandırmışlar ve toplum adına konuşacak dernek, sivil toplum örgütü, aklınıza ne geliyorsa hepsini susturmuş, kapatmışlar. Ondan sonra da 'Anayasa yapıyoruz' demişler. 5 kişilik askeri heyet, mübarekler sanki askeri nizamname oluşturuyorlar. Onların da hazırladığı anayasayı kışla zihniyetine dönüştürmüşler."

Toplumun yeni anayasadan beklentileri bulunduğunu ifade eden Malkoç, Türkiye'de adalete güvenin yeniden tesisi için yeni anayasaya ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Yürürlükte bulunan anayasanın, 2023'e giden Türkiye'ye yakışmadığını belirten Malkoç, şunları kaydetti:

"Bizim ideallerimiz var, hedeflerimiz var, geleceğe ilişkin umutlarımız var. Yeni anayasada temel olarak arzu ettiğimiz şey, hak ve özgürlüklerin alanının genişletilmesi. Bunlardan kurtulmanın yolu başkanlık sistemidir. Demokrasinin bütün kurumlarıyla sağlıklı işleyeceği bir anayasa istiyoruz. Hukuk devletinin kökleşmesi, Türkiye'de adalete güvenin yeniden tesis edilmesi için bir anayasa istiyoruz. Refahın arttırılması ve arttırılan refahın da adil bir şekilde bölüşülmesi için yeni bir anayasa istiyoruz ve özellikle yeni anayasada Türkiye'ye siyasi istikrar gelsin istiyoruz. Bunun için de tercihimiz başkanlık sistemi."

Konferansa, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Abdulkadir Yüksel ile sendika ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.