Demirtaş'tan dokunulmazlık açıklaması

Demirtaş'tan dokunulmazlık açıklaması
Demirtaş, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda, "Bu işi 'tere yağından kıl çeker gibi yaparız' diye düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Biz her türlü hazırlığımızı yaptık, her şeye hazırlıklıyız" dedi.

 

 

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Siirt'te bir düğün salonunda düzenlenen partisinin Siirt 1. Olağanüstü Kongresinde konuştu.

Yakında dokunulmazlıkların kaldırılması için anayasa değişikliği teklifinin parlamentoya sunulacağını belirten Demirtaş, ak koyunla, kara koyunun belli olacağını söyledi.

Partilerinden kimlerin Cumhurbaşkanına yakın olduğunun oy verme işleminde görüleceğini ifade eden Demirtaş şöyle konuştu:

"Ben onlara, milletvekillerinin bu konudaki duyarlılıklarına güveniyorum. Bu oylama parlamentoda tarihi bir oylama olacaktır. Biz bağımsız, adil, adaletli yargıdan asla kaçmayız. Savunamayacağımız hiçbir şeyimiz yok. Ama göreceksiniz bizi yargılamaya güçleri yetmeyecek, kim kimi yargılayacak göreceğiz. Bu işi 'tere yağından kıl çeker gibi yaparız' diye düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Biz her türlü hazırlığımızı yaptık, her şeye hazırlıklıyız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.