Fenerbahçe evinde farklı kazandı

Fenerbahçe evinde farklı kazandı
Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe, Mersin İdmanyurdu'nu 4-1 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe, Mersin İdmanyurdu'nu 4-1 mağlup etti.

İlk yarı

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe, Mersin İdmanyurdu karşısında ilk yarıyı 2-1 önde tamamladı. 

7. dakikada Volkan Şen, rakibinden kurtardığı topu bir süre sürdükten sonra ceza alanı önünde yerden düzgün bir vuruşla filelere gönderdi: 1-0.

9. dakikada Fenerbahçe, farkı 2'ye çıkaran golü buldu. Orta sahadan atılan topla ceza alanı içinde sol çaprazda buluşan De Souza, meşin yuvarlağı ön direkteki Volkan Şen'in önüne bıraktı. Bu oyuncu, meşin yuvarlağı bekletmeden filelere göndererek takımını 2-0 öne geçirdi. 

45+2. dakikada Vederson'un sağdan kullandığı korner atışında ön direkte topla buluşan Güven Varol, meşin yuvarlağı kafayla filelere gönderdi: 2-1.

Karşılaşmanın ilk yarısını Fenerbahçe, 2-1 önde bitirdi.

İkinci yarı

57. dakikada Van Persie'nin pasıyla sağ çaprazda ceza alanı içinde topla buluşan Fernandao'nun yerden sert şutunda, kaleci Muammer Zülfikar Yıldırım'ın müdahalesine rağmen meşin yuvarlak filelere gitti: 3-1.

63. dakikada penaltı atışını kullanan Van Persie, meşin yuvarlağı filelere göndererek farkı 3'e çıkardı: 4-1.

Fenerbahçe, karşılaşmayı 4-1 kazandı.

Pereira: Sezon sonuna kadar mücadelenin içindeyiz

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Spor Toto Süper Lig'de Mersin İdmanyurdu'nu 4-1 yendikleri maçta sezon sonuna kadar mücadele içinde olacaklarını gösterdiklerini söyledi.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Pereira, iyi bir karşılaşma çıkardıklarını belirterek, "Daha fazla gol de atabilirdik. Konsantre olduğumuzu gösterdiğimiz bir maçtı. Sezon sonuna kadar mücadelenin içindeyiz. Oyundan memnunum. Takım ruhuna gösterdik." dedi.

Pereira, lider Beşiktaş'ın 5 puan gerisinde olduklarının hatırlatılıp, şampiyonluk şanslarının sorulması üzerine, "Lig daha bitmedi. Sezon sonuna kadar bekleyelim." değerlendirmesinde bulundu.

Pereira, Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Ümit Özat'ın maçtan önce elini sıkmamasıyla ilgili ise, "Benim hatam. Özür diliyorum. Maçtan önce selam vermeliydim. Biraz da sahaya geç çıktım. Açık şekilde benim hatamdı" diyerek sözlerini tamamladı.


"Orada kahve içmekle Fenerbahçe teknik direktörü olunmuyor"

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Ümit Özat, Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Fenerbahçe'ye 4-1 yenildikleri maçta Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'nın, karşılaşma öncesi kendisine selam vermemesine tepki gösterdi.

Müsabaka sonrası gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Özat, Fenerbahçe'yle isminin anılmasıyla ilgili gelen bir soru üzerine, "Ben birilerinin mutsuzluğundan nemalanmak istemiyorum" derken, Pereira'nın maç öncesi elini sıkmamasıyla ilgili sert ifadeler kullandı.

Pereira ile bir tanışıklığı olmadığını anlatan Özat, "Normalde Fenerbahçe'nin teknik direktörlüğüne yakışır şekilde, misafir takıma başarı dilenmesi lazım. O kulübeye yakışman lazım. Neticede onun 6 aydır durduğu yerde ben 6-7 yılımı geçirdim. Orada kahve içmekle Fenerbahçe teknik direktörü olunmuyor. Şunu da söylemek lazım, taraftar her türlü tezahüratı yapmakta serbesttir ama Fenerbahçe taraftarı teknik direktör kim olursa olsun desteklemelidir." değerlendirmesinde bulundu.

Pereira'nın elini sıkmasına ihtiyacının olmadığını vurgulayan Özat, "Ben onu kimin yönlendirdiğini biliyorum. Ona ihtiyacım da yok. Fenerbahçe'nin teknik direktörü gibi davransın." dedi.

"Küme düşmemiz netleşmediği sürece mücadele edeceğiz"
Fenerbahçe'nin haklı bir galibiyet aldığını dile getiren Ümit Özat, "Kayserispor kazanınca oyuncularımın gardı düştü. Nakoulma, Serkan ve Mitrovic olmayınca burada Fenerbahçe'yle mücadele etmek kolay değil. 5 maç kaldı. Küme düşmemiz matematiksel olarak netleşmediği sürece mücadele edeceğiz. Kazandığımız puanlarla kulübün borç yüküne katkı verebilirsek ne ala." diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.