Canan Dağdeviren MIT’de profesör oluyor

Canan Dağdeviren MIT’de profesör oluyor
‘Giyilebilir kalp pili’nin mucidi Dr. Canan Dağdeviren,dünyanın saygın üniversitelerinden MIT'ten profesörlük teklifi aldı.

‘Giyilebilir kalp pili’nin mucidi  Dr. Canan Dağdeviren’e, dünyanın en önemli bilim merkezlerinden Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nden (Massachusetts Institute of Technology-MIT) profesörlük teklifi geldi. Müracaat etmemesine rağmen yapılan teklifi kabul eden Dr. Dağdeviren, gelecek ocak ayında göreve başlayacağını söyledi.

Harvard Üniversitesi Genç Akademi Üyeliği’ne seçilen ilk Türkiyeli bilim insanı olan Dr. Dağdeviren, MIT Technology Review Dergisi’nin geçen yıl derlediği “35 Yaş Altı 35 Yenilikçi” ile Forbes Dergisi’nin “30 Yaşından Küçük 30 Bilim İnsanı”listelerinde de yer almıştı.

Doktora bursunu kazandığında, Harvard ya da MIT yerine Illinois Üniversitesi’ni tercih ettiğini belirten Dağdeviren, şunları söyledi:

“Çalışmak istediğim hoca Illinois’teydi. Kafamda bir proje vardı. O projeyi hayata geçirebilmek için o hocayla çalışmam gerekiyordu. O zaman ‘Biraz bekleyin, MIT ve Harvard’a da gideceğim’ demiştim.

Şu anda Harvard Üniversitesi’ndeyim. MIT’den teklif aldım. Ocak 2017’de bu göreve başlayacağım ve kendi grubumu kuracağım.”

DEDESİNİN ÖLÜMÜNDEN ETKİLENDİ

28 yaşında dedesini kalp yetmezliği nedeniyle vefat ettiği için hiç görmediğini aktaran Dr. Canan Dağdeviren, onun öldüğü yaşa gelinceye kadar kalp hastaları için bir şeyler yapmaya söz verdiğini ve giyilebilir kalp pilini icat ettiğini anlattı.

Tasarım aşamasında ABD’de ismini telaffuz edemedikleri için “Çılgın Türkiyeli Kız” lakabıyla anıldığını söyleyen Dağdeviren, şöyle konuştu:

“Şimdi ‘Mevlânâ’ demeye başladılar. Benim için çok büyük gurur. Pazar günleri 2 saat az uyuyorum ve bana ulaşan öğrencilere gönüllü mentörlük yapıyorum. Bir havuz oluşturmaya çalışıyorum. Bu nedenle bana ‘Mevlânâ’ unvanını taktılar.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum