Aziz Yıldırım: "Sen Fethullahçı mısın?"

Aziz Yıldırım: "Sen Fethullahçı mısın?"
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım gündemle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'dan Ersun Yanal, Caner Erkin ve taraftarların tepkisi hakkında önemli açıklamalar geldi.

İşte Aziz Yıldırım'ın açıklamaları:

"Türkiye'nin iki sorunu var"

"Başkanlar konuşmasın, yöneticiler konuşmasın deniyordu ama maalesef dün dündür bugün bugündür politikaları uygulanıyor."

"Türkiye'nin iki sorunu var. Biri terör, biri paralel yapı. Bugün yine operasyon yapılıyor. Bu iki çok önemli konu varken bizlerin spor yaparken başarı ya da başarısızlık üzerine konuşmamamız lazım. Her gün şehitler oluyor... Çıkıyorlar televizyonda konuşuyorlar. İçiyorlar viskilerini... Ceplerine para doldurup evlerinde rahatça yatıyorlar."
"İnsanlar da bir yandan barış için uğraşıyor. Bizler de elimizden geldiğince yükümlülükleri yerine getirmeye çalışıyoruz."

"Bugün ben başka şeyler anlatacaktım... Türk sporundan bahsedecektim. Beşiktaşlı oyuncu Galatasaraylı oyuncuyu aramış... Bana bunu soracaksınız. Bunlar önemsiz şeyler. Osmanlıspor geldi, bizim maçımızda iyi oynadılar. Berabere kaldık. Beşiktaş maçında oynamayacakları belli mi? Biz Osmanlıspor'a Konyaspor'a Galatasaray'a puan kaybettik. Beşiktaş bunların üçüyle de oynayacak. Daha 5 maç var. Fenerbahçe şampiyon olursa dün yönetimi yuhalayanlar ne diyecek?"

Ersun Yanal hakkında..

"Ersun Yanal diye bağırıyorlar. Getirdim belgeleri. Bakalım nasıl o zaman şampiyon olmuşuz. Lig TV sanki reklam yeri. Lig TV kulüplerle ortaktır. Ama Lig TV'de antrenör yayın yapıyor, bir kulübe pazarlanıyor. Lig TV böyle olmamalı. Tümer Metin bizde oyuncuydu. Hasan Ali kırmızı kart görüyor Gaziantep'te... Neden görmüş bilmiyor. Önce eğitim alacaksınız. Bunun kurallarını bileceksiniz, ona göre yorum yapacaksınız. Bence, sence yok. Kurallar var. Bunlar uygulanmazsa insanlar birbirlerini yerler."

"Hakemlerden bahsedeceğim evet. Bir tek hakem Halis Özkahya... Beşiktaş-Fenerbahçe ve Sivasspor-Beşiktaş maçlarındaki yönetimi..."

"En önemli konu terör dedik. Devletin aldığı her kararda destek veririz. Paralel yapı için de aynısı geçerli. Hepimizin el birliğiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin yaşaması için buna karşı mücadele etmeliyiz."

"Terranneo ile neden ayrıldık, onu lig bitiminde anlatırız. Futbolcularla ilgili de 5 maç sonra konuşuruz. Kimseden de çekinmem. Yanlış ve bazen ahlak sınırlarını aşan yorumlar yapılıyor. Futbol takımımıza ben güveniyorum. Bundan 3 hafta önce Barcelona 9 puan farkla öndeydi. Real Madrid gitti yendi. Dün akşam Atletico-Barcelona 76 puan oldu, 75 Real Madrid. Bizde de aynısı olabilir. Biz oyunculara da inanıyoruz, heyete de, kendimize de... Biz ümitliyiz. Son maça kadar  da sürecektir. Bence son maçta şampiyon belli olacaktır."

"Elebaşlarını tribünlerden gönderin."

"Dün bağırıyorlar Ersun Yanal diye. Organize edildiler. GFB grubu, ÜNİFEB biz bağırmadık diyor. Kim bağırdı peki? İçeriye el uzatanlar var. Siyaset adına el uzatanlar var. Biletle, otobüsle organize edenler var. Onları aleyhimize organize ediyorlar. Dün akşam oturdum, bütün kameraları izledim. Ben bu sene hiç müdahale etmedim. Tek istediğim takıma sahip çıkın dedim. Ben alışkınım. Çünkü rant çeteleri var. Siyasi ve maddi... İkisi de var. Bunlarla ilgili yine çalışmaya başladım. Emniyet'e hepsiyle ilgili suç duyurusunda bulundum. Alkollü olarak tribüne gelinmesini engelleyeceğim. Dışarıda cinayet oluyor. Yarın bunlar büyüyecek. Uyarıyorum buradan. Bu gruplar içerisinde rant mücadelesi var. Lütfen tedbir alın. Elebaşlarını tribünlerden gönderin."

"Beni böyle kızdırırlarsa 10 sene de gitmem"

"Ersun Yanal'ı kim gündeme taşıdı? Lig TV'de Şansal Bey söyleyerek. En son dedi ki: 'Kulüpten kendim ayrıldım.' Ben olduğum müddetçe bu kulübe gelemez. Beni böyle kızdırırlarsa 10 sene de gitmem. Aday olurum, olursam da seçilirim. Benimle uğraşmasınlar."

"1907 Derneği'yle konuşacağım. Ya bunlarla ilişkilerini kesecekler ya da komple karşıma alırım. Böyle terbiyesizlik olmaz. Fenerbahçe yönetimi ne yapmış? Bütün futbolcuları transfer etmiş. Amatör branşlarda başarılı olmuş. Şampiyon olamayabiliriz Euroleague'de. Ne var bunda? Beşiktaş 8 senedir şampiyon olamıyor. Ne olacak? Biz de 7-8 sene olamadık. Fenerbahçe büyüklüğünden bir şey mi kaybetti. Rize'ye kadar... Tam Rize'de yükselişe geçtik, araba kurşunlandı. Terör var. İstanbul'da bomba var deniliyor, insanlar sokağa çıkmıyor. Geçen AVM'ye yemek yemeye gittim, eskiden bin kişi olurdu, 20 kişi yoktu bu sefer. Rize'deki insanlar korkmadı mı yani? Neden olduğu 1 senede ortaya çıkarıldı mı? Futbolcular bunun travmasını yaşıyor ama. Bir terör lafı olunca yaşıyorlar yine. Bu sene Galatasaray maçında yine bomba ihbarı oldu. Fenerbahçe'nin lehine olmasına rağmen ülke menfaatlerine göre davrandık. Seyircili oynansın dedik. Belki biz sportif olarak avantaj sağlayacaktık. Niye bunları değerlendirmiyor kimse. Yabancı futbolcuların çoğu terörden dolayı kendilerini veremiyor. Avrupalı için korku başlıyor, düşüş başlıyor. Ama bizim televizyoncular... Vur abalıya, vur abalıya."

"Bu Ersun Yanal'ı antrenör yaptık. Ben getirdim. Diyor ki ben ayrıldım... Ya seni biz gönderdik. Beni daha fazla konuşturma. Sen takımı yalnız şampiyon yapmadın. Biz her şeyi yerine getirdik, oyuncular da mücadele etti. Kendisi de takımın başındaydı. Tribünler Aykut Kocaman diye bağırıyordu, o geldiğinde. Trabzon'a gitti, Fenerbahçe şike yapmadı diyemedi. Burada söylüyordu, orada niye söylemedin."

"Şu anda 64 puanımız var. Onun zamanında 75 puanla kapattık. Beşiktaş'la Galatasaray 54'lerde. İkisi de çok kötü bir sezon geçirdiler ve bizden geride kaldılar. Ama ilk devre biterken Karabük'e 2-1 yeniliyoruz. O şekilde basının tenkitleriyle geliyoruz. Kimler ne yazmış? Basın da destek veriyor ya şimdi."

"Fark 4 puana düştü, ben bütün herkesi topladım. Ondan sonra Trabzon'a gittik sonra yükseliş başladı. 75 puanla şampiyon olmadık. 2006'daDenizli'de 80 puanla şampiyonluğu kaybettik. O yüzden tribünde mifak çıkarmayın. Beni de konuşturmayın. Ahlaklı olanlar bu kulüpte çalışabilirler. Ben varken de gelemez. Fenerbahçeliyim diyorsa Trabzon'a gitmeyecekti. Galatasaray'la flört etmeyecekti. Bekleyecekti. Zamanı gelince yeni yönetimler gereğini yapardı. Benden sonra da gündeme gelirse ben elimden geleni yaparım durdurmak için."

"Ersun Yanal diye bağırın diye talimat veriyorlar"

"Daha 5 maç var, olmaz. Aziz Yıldırım'ı yıkamazsınız ya. Ben istersem yıkamazsınız. Bilet veriyorlar, otobüs kaldırıyorlar. Galatasaray maçından sonra siyah bir araç geliyor, Ersun Yanal diye bağırın diye talimat veriyorlar. Tespit edeceğiz."

"Bu nasıl bir gerizekalılıktır?" 

"Türkiye'de statlarda milli maç oynayamıyoruz. Böyle şey olur mu? Bunun nedeni medyadır. Konya'ya veriyorlar, küfür yok diye. Son zamanlarda başladı bizim oyuncuların aleyhine. Başkanları şaşırdı. Yorumcu bunları anlatacak. Bizi birbirimize kızdırmaya çalışıyorlar. Ya Ahmet Çakar, senin titrin var, sen doktorsun. Sen örnek ol. İyi hakemlik yapmışsın. Senin bu topluma verebileceğin çok şey var. Yok ben demişim hocaya, Ümit Özat'ın elini sıkma diye. Ben severim Ümit'i niye öyle bir şey diyeyim. Bu nasıl bir gerizekalılıktır? Koyuyorlar aşağıya şişeyi, konuşuyorlar."
"Diego'ya Van Persie'ye Nani'ye bağırttınız. Bunları görme şansınız var mıydı? Bunlar Türkiye'ye gelmiş. Başarılı olmayabilirler. Gomez Fiorentina'da kötüydü. Bak gayet güzel oynadı."

"Bundan sonra kulübe başkan olmak isteyen iki şey yapacak. Kongrede delegeler söz verecekler. Birincisi: üniversitenin tamamlanması. İki: Gebze'de 250 dönüme yakın arazi alıyoruz, 3 Temmuz Kompleksi açacağız buraya, bu projeyi yapacaklar. Bu sözleri verecekler, vermezlerse olmaz. Fenerbahçe benim dönemimde 3 senede bir şampiyon oldu. Daha iyi olabilirdi. 2006'da önümüzü kestiler. Paralel Yapı çıktı. Paralel yapı  2004'ten beri bizimle uğraşıyor. Belgeler var, yakında çıkar ortaya. 2006 şampiyonluğumuz elimizden alındı. 2009'da son maçta kaybettik. O sene isteseydik şampiyon olurduk. Nasıl olurdu? İBB-Diyarbakır maçı iptal oldu. Bir şeyler oluyordu. Hayır dedik. Diyarbakır'ın o sene ligde kalması gerekiyordu. 3 defa da son maçta şampiyonluğu kaçırdık."

"Acilen TFF'nin Kulüpler Birliği ile bir araya gelerek yayın hakkını alacak olan kuruluş için ihaleyi açması lazım. Süper Lig A.Ş.'yi kurmak istiyorlar. Bu kadar kolay değil. Kanunla olmaması lazım. Bunlar kolay değildir. Öyle yapacağız diyerek olmaz. Federasyon yayın hakkından aldığı miktarı düşürecek. İhale de 450 milyon Dolar'a yaptığımız yayın ihalesinin bugüne çevrilmesiyle yapılmalıdır. Bunlar iyi hesaplanmalı. Türkiye'de para etmiyor demek yanlıştır. Göksel Bey 600 diyor, ben daha yukarıda olması gerektiğini düşünüyorum."

Yayın gelirleri

"Chelsea de dün 3-0 yenildi ama kimse bir şey demedi İngiltere'de. Geçen İngiltere'ye gittik. Orada konuştuk. Leicester'in bütçesi 120 milyon Pound dedi. Yayından 100 milyon alıyorlar dedi. Şampiyon olurlarsa 300 milyon Pound alacaklarmış. Biz hakkımız fazla almamız lazım diyoruz, olmaz diyorlar. Şimdi de bonservis için yüzde 25 stopaj vergisi çıkmış. Kulüpler Birliği bununla da ilgilenmeli."

"Fenerbahçe'nin geleceği diyordum, vazgeçtim"

"Sow diye tezahürat yapıyolar. Biz göndermedik ki onu. Sözleşmesinde madde vardı, verdile parayı, aldılar."

"Nani, Van Persie'ye ödenenler var. Hepsi satılır büyük paralara. Ama o bağıranlar izleyemezler bir daha onları. Almam stada. Söz vermişlerdi. Dün bağırdılar. En çok kızdığım da ÜNİFEB... Bunlar okuryazar, bunlar Fenerbahçe'nin geleceği diyordum, vazgeçtim. Yukarıdan talimat mı alıyorlar diye bakıyorum. Öyle bir şey varsa buralar yangın yerine döner. Hepsini araştıracağız."

"3 Temmuz'da suçlu olanlar örtbas edildi. Bir türlü bırakmıyorlar Fenerbahçe'nin peşini. Kulüpler çözsün kendi içlerinde, bırakın ya."

Caner Erkin hakkında karar verildi mi?

"Caner'le ilgili henüz karar yok. Bugün toplantı var. Hocayla da konuştuk. 1-2 gün zaman istemiş, şimdilik bu şekilde."

"Basketbolda Ülker'le anlaşma yaptık, bir yerlere geldik. Ama bu sene tamamen kulüp finanse ediyor. Ülker'e binlerce kez teşekkür ediyorum. Murat Ülker ve ailesine çok teşekkür ediyorum. Diğer kulüplere de sponsorluk yapmıştır. Hepsi Türk sporu için yapıldı. Biz de destek olduk. Basket takımının kötü günleri de oldu. Ama o salonda bağıranlar yok. Takım iyi oynar, kötü oynar... Maç biter, yuhalarsın. Aziz Yıldırım istifa dersin. Ama maç başlamadan başladılar. Biz Nani'yi Van Persie'yi getirmek için ne kadar uğraştık. Öyle kolay zannediyorlar. Basketbolda daha fazla sahip çıkıyorlar, burada çıkmıyorlar."

"Van Persie ile Pereira sarıldı. Vay efendim niye sarılmış... İnsanların duyguları var. Demek ki tepkisini böyle gösterdi. Çıktılar sarıldılar, bundan mutlu olacağınıza, bunu soruyorsunuz. Onlar da küs de olabilir, dargın da olabilir. İnsan duygularını niye böyle istismar ederler anlamam."

"Fenerbahçe 5 puan önde olsa yine basın toplantısı yapacaktım."

Van Persie transferi

Beşiktaş yöneticisi Erdal Torunoğulları'nın 'Van Persie'yi bedavaya alıyorduk" açıklamasına cevap: "Alsaydılar o zaman. Niye almadı? Biz kazıklandık! Hep kazık yemeye alışığız! Onların futbolcusunda da aynı sorun var. Araştırın siz."

"Kulüpler Birliği Sayın Cumhurbaşkanı'ndan randevu aldı, gittiler. Ben davetli değildim. Siz benim yerimde olsanız gider miydiniz?"

"Volkan Demirel benden talimat almış... Ben 18 senedir başkanım. Bunlar olmaz. Kimse böyle şeyler yapmaz. Volkan karakterli, iyi bir Fenerbahçelidir. Milli maçta telefon geldi. Acilen dönmesi lazım dediler, ben de Hasan Çetinkaya'yı aradım, kaptan Emre'yi aradım. Dedim alın götürün. Fatih Terim'e söylemiş giderken. Arabasını vermiş, göndermiş. O zaman çocuğu suçu yok ki. İyi kaleci değilsin deyin, almayın. Ama öyle oldu, böyle oldu diye olmaz. Milli Takım başarısız olursa fatura kime çıkacak? Millete çıkacak. Sen üzüleceksin."

Sezon sonu sözleşmesi sona erecek futbolcular

Gökhan Gönül, Caner Erkin ve Mehmet Topal için: "İsteyen istediği yere gider. Bunları bırakacağız artık. Bu para yükseltmelerin şeyi yok. Kulüpler bütçelerini yeniden düzenlemeli UEFA için. Ben seneye yapamazsam yarım bırakır giderim, bizden sonraki yönetim bunu çeker. Sana 4, sana 5 diye dağıtırım ben. Yarın gelenler üzülür, men ediliriz. Bugün Caner ve Gökhan 2'nin üzerinde maaş alıyor. Öyle Avrupa'ya gideceğim falan, bıraksınlar bu işleri. Avrupa'da yok öyle bir para. Yabancılar da para için geliyor. Bu oyuncularla Trabzon maçından sonra konuşacağız. Anlaştıklarımız kalacak. Bu kadar basit. Beşiktaş istiyormuş, isterlerse giderler. Geçmişte olmadı mı? Tümer Metin Beşiktaş'ın kaptanı değil miydi? Profesyonel bu oyuncular."

"Terraneo'yu aldım, attım. Ne var bunda?"

Aykut Kocaman tekrar Fenerbahçe'de çalışır mı?

"Aykut benden sonra gelebilir. Benim dönemim için geçerli. Benden sonra gelebilir, beni ilgilendirmez."

"Rize olmasaydı geçen sene biz şampiyonduk, iyi bakın. Kurşun geliyor, otobüs devrilecek. Siz Avrupa'da yaşamışsınız, sonra psikolojik durumunuzu düşünün. Seni Diyarbakır'a göndereyim 10 gün, bakalım ne yapacaksın... Yapan da meçhul, bulunamıyor hala. Sonra Mehmet Topal'ın aracına atılan kurşun. Bunlar hep travma."

Sponsorluk anlaşması

Yandex ile yapılan sponsorluk anlaşmasıyla ilgili: "Fenerbahçe'nin üyeden 100 milyona yakın geliri olacak dedim, oradan da üniversiteye aktarma yapılabilir dedim. Süreç iyi gidiyor. Her gün terör, ekonomik sıkıntılar var. Bunlara göre gayet iyi gidiyor. Senede 100 milyonluk katkı yaparsa kulübe, bu da süreklilik arz ederse, bu iyi mi kötü mü?"

"Ben olmasam İsmail Kartal Fenerbahçe'ye antrenör olabilir mi?"

"İsmail Kartal ile konuştum. Avrupa'ya göndereyim seni, eğitim al, kulüpte kal dedim. O kabul etmedi. Ben olmasam İsmail Kartal Fenerbahçe'ye antrenör olabilir mi? 5 tane Fenerbahçe'den yetişmiş çocuğu kulübe antrenör yaptım. Kim yapabilir? Bu sene başarısızlık mı var, sorumlusu benim."

"Lütfen bu ülke için bir şeyler yapalım. Terör ve Paralel Yapı'ya karşı bir şeyler yapalım."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum