Avrupa Birliği ilk taksiti Gaziantep’te mi ödeyecek?

Avrupa Birliği ilk taksiti Gaziantep’te mi ödeyecek?
Almanya Başbakanı Merkel cumartesi günü Gaziantep’i ziyaret edecek. Bu ziyarette 3 milyar euro’nun ilk taksitini Gaziantep’te mi ödeyecek sorusunu akıllara getirdi.

Türkiye’de bulunan mülteciler için kullanılacak olan Avrupa Birliği’nin vereceği 3 milyar euroluk fon paketinin ilk ödemesinin Gaziantep’te başlayacağı öğrenildi.

2018’E KADAR VERİLMEK KAYDIYLA..

Törende Başbakan Davutoğlu ve Merkel'in yanısıra,AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyon Başkan Yardımcısı Frans Timmermans da yer alacak. 

AB ile Türkiye arasında imzalanan ve bu ay uygulanmaya başlanan mutabakata göre AB, Suriyeli mültecilere harcanması koşuluyla Türkiye’ye 3 milyar euro’su bu yıl, diğer kısmı 2018’e kadar verilmek kaydıyla 6 milyar euro’luk bir kaynak sağlamayı öngörmüştü.

GAZİANTEP'DE GERÇEKLEŞECEK

Reuters'te yer alan habere göre, AB’nin 3 milyar euro’luk ilk dilim fonunun uygulanması ile ilgili tören, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Angela Merkel, Tusk ve Timmermans’ın da katılımıyla 23 Nisan Cumartesi günü Gaziantep’te saat 15:00’te başlayacak.

Törende, Türkiye’deki Suriyeli mültecilerin şartlarının iyileştirilmesi için kullanılacak fondaki yatırımlar kamuoyuna duyurulacak.

GERİ KABUL ANLAŞMASI

Öte yandan, söz konusu mutabakata göre, Türkiye’den Yunan adalarına illegal yolla gidecek mültecileri geri alacak, AB de bunun karşılığında Türkiye’den aynı sayıda mülteciyi kabul edecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.