"Devlet Bahçeli için de 'görevli' diyenler var"

"Devlet Bahçeli için de 'görevli' diyenler var"
Yeniçağ'dan Arslan Tekin,muhaliflere yönelik "paralel" ithamlarına karşın,Bahçeli ile ilgili de yıllardır bazı çevrelerce 'görevli', "Birilerinin partiyi ele geçirme projesinin parçası" iddialarının dillendirildiğini ancak bunların doğru olmadığını yazdı.

 

MHP'de kavga günden güne kızışıyor. Devlet Bahçeli yönetimi delegelerin imzası ve mahkeme kararına rağmen kurultaya yanaşmazken, muhalifler bastırıyor. Muhalif kanadı destekleyen Yeniçağ gazetesinden Arslan Tekin, bugünkü köşe yazısında çok ilginç  iddiaları gündeme getirip, Bahçeli'ye "AK Parti'ye geçin" çağrısında bulundu.

Arslan Tekin, Yeniçağ'daki köşesinde "Eğer muhalifler 'Paralelci' dediklerinizdense, Mevcut Genel Başkan da 'görevlendirilmiş'tir... Birilerinin partiyi ele geçirmek için projelerinin bir parçasıdır. Bu iddia hep konuşulmadı mı? Ama değil." diye yazdı.

"AK PARTİ'YE GEÇİN"

Arslan Tekin yazısında, kurultaya yanaşmayıp muhalifleri hedef alan açıklamalar yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de seslenerek, şöyle dedi: "Madem Ak Parti'ye payanda olmak istiyorsunuz, geçin Ak Parti'ye... Bakın Tuğrul geçti, Başbakan Yardımcısı oldu. Siz daha tecrübelisiniz. Geçmişte de, yanında sigara içmediğiniz, ayak ayak üstüne atmadığınız; ülkücü fikirlerle hiç uyuşmayan bir başbakanın yardımcısıydınız. Samimi teklifim... Hem onları hizaya getirirsiniz... PKK ile mücadelede yalpalatmazsınız."

Arslan Tekin'in yazısının tamamı şöyle:

"Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi'ne göre, Meral Akşener'in MHP'nin başına geçmesi durumunda, Ak Parti'nin oyları 4,5 puan birden iniyor. CHP'ye giden oylardan 2,3 puan geliyor. Yoklamaya göre MHP yüzde 18'i aşıyor.

Bilemiyoruz... Eğer öyleyse, samimi Milliyetçi Hareketçilerin bundan memnun olması gerekmez mi?

İllâ, muhalifleri bertaraf edeceğiz, koltuğumuza zamklanacağız diyorsanız, tepetaklak gideceksiniz, bilin! Bunun vebalini nasıl taşıyacaksınız?! El içine çıkamazsınız.

Muhalifler, il il dolaşıyorlar; her birine teveccüh sel gibi... Meral Akşener'i Anadolu'da bizzat gözlediğim için söylüyorum, tam bir seçim havası... Sanki MHP iktidara geliyor, bir an önce sandık kurulsun istiyor halk.

MHP yönetimi samimi ülkücüyse, samimi olarak ülkesini düşünüyorsa, muhaliflerin önünü kesmek için akıl almaz oyunlara müracaat etmez.

Balgat'ın yeni numarası... Sen niye genel başkanımıza "Başparalelci" dedin!.. Haydi disipline!..

Sen niye Diyarbakır'a kadar gidip PKK ile mücadele edenlere moral verdin! Sana mı kalmış! Haydi disipline!..

Kim bilir daha ne gülünç, düşündürücü, ibretlik bahaneler bulacaklar!

Muhaliflerin Mevcut Genel Başkan'a karşı çok dikkatli bir dil kullandıklarını biliyorum. Balgat'takiler en olmayacak şeyde, üzerlerine gelecek, partiden ihraç etmek isteyeceklerdir.

Balgat mukimleri, "Havuz-Yandaş" basın yayın organlarının yazarlarının kendilerine niye övgüler yağdırdıklarını hâlâ anlayamamışlar. Aslında anladılar. Yargıtay'a müdahale edilsin istiyorlar. Eğer öyleyse, şu sıfatın altını çiziyorum, "denî" bir umuttur!

Benim başından beri üzerinde durduğum mesele... "Amasya Tamimi" gibi bir tamim yayınlamak, strateji belirlemek ve mutlaka ama mutlaka Balgat'ı işgalden kurtarmak için, meşru bütün zeminde mücadele yürütmektir.

Diktacıların neden çok zor devrildiklerini anlıyorum. MHP'de bunu çok açık görüyoruz.

Balgat'takiler, koltuk için, olacaklara gözlerini kapamışlar. Ülkücülükleri hikâyeymiş. Makam için kullanıyorlar sadece.

Halk dört bir yandan Ankara'ya akın etmeli ve Balgat önünde çadır kurup MHP'yi Ak Parti'ye teslim etmek isteyenler çekip gidene kadar protestolarını sürdürmelidirler.

Meral Akşener'in "Başparalelci" sözüne geleceğim. Kaç defa yazdım... Eğer muhalifler "Paralelci" dediklerinizdense, Mevcut Genel Başkan da "görevlendirilmiş"tir... Birilerinin partiyi ele geçirmek için projelerinin bir parçasıdır. Bu iddia hep konuşulmadı mı? Ama değil.

Meral Akşener'in söylemek istediği de bu. "Bize paralelci diyorsun ama cumhurbaşkanlığına aday gösterdiğin ve sonra milletvekili yaptığın zatı paralelci diye suçlamıştın. O zaman size 'Başparalelci' mi demek lâzım?!" Sözün özü budur.

MHP'nin Mevcut Genel Başkanı! Hitabım doğrudan size... Madem Ak Parti'ye payanda olmak istiyorsunuz, geçin Ak Parti'ye... Bakın Tuğrul geçti, Başbakan Yardımcısı oldu. Siz daha tecrübelisiniz. Geçmişte de, yanında sigara içmediğiniz, ayak ayak üstüne atmadığınız; ülkücü fikirlerle hiç uyuşmayan bir başbakanın yardımcısıydınız. Samimi teklifim... Hem onları hizaya getirirsiniz... PKK ile mücadelede yalpalatmazsınız.

Böyle gitmez! Ben kitlelerin seslerini yükseltmelerinde ısrarlıyım.

Balgat zıvanadan çıktı!"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum