Erdoğan: Başaramazsak bize yazıklar olsun

Erdoğan: Başaramazsak bize yazıklar olsun
Cumhurbaşkanı Erdoğan 24. muhtarlar buluşmasında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Bu buluşmayla, 10 bine yakın muhtarımızı Külliyemizde ağırlamış oluyoruz. İnşallah 52 bine yakın muhtarımızın tamamıyla burada buluşmuş olacağız.

O DERGİ KAPAKTAN ÖZÜR DİLEMEK ZORUNDA KALDI

Bunlar rahatsızlıklarını dışa vururken herhangi bir ölçüleri olmadığı için işimuhtarlarımıza hakarete kadar vardırabiliyor. Güya bir mizah dergisi muhtarlarımızı aşağılayan bir karikatür yayınlamıştı. Bu dergi kapaktan özür dilemek zorunda kaldı. Sizler bu densizlere hadlerini bildirmek zorunda olmasanız yaptıkları yanına kar kalmıştı. Sizin birliğiniz hiçbir şeyle mukayese olmaz. 

İSLAM DÜNYASINDA ÜÇ ÖNEMLİ FİTNE VAR

İslam İşbirliği Teşkilatı İstanbul Zirvesi'nde biz iyilikten, adaletten ve barıştan yana tavrımızı gösterdik.

Zulüm etrafında birleşenler sadece zalimlerdir. İnsanlık, tarihi boyunca adaleti ve barışı aramıştır.  

Dünyada 1 milyar 700 milyon müslüman var ve bunların ümmet bilinciyle birleşmesi lazım. 

İslam dünyasının içinde bulunduğu en önemli üç fitne var. Bunların bir tanesi

"TERÖRLE MÜCADELEYİ BAŞARAMAZSAK BİZE YAZIKLAR OLSUN"

Önce 'Demokratik Açılım' dedik olmadı. 'Milli Birlik ve Kardeşlik' dedik olmadı. En sonunda 'Çözüm Süreci' dedik yine istismar edildi, yine olmadı.

Artık bunların hepsi bir kenara. Çözüm sürecini de ne dedik 'buzdolabına koyduk'. Şimdi operasyonlar dönemi. Ne olacak bu operasyonlar döneminde? Bu iş bitecek.

Sonuna kadar üzerine gidiyoruz, gideceğiz. Askerimizle, polisimizle dayanışma içinde bu işi sürdüreceğiz. Bu işi başaramazsak yazıklar olsun. Bu işi başaracağız. Bu milletin huzuruna kimsenin kast etmeye hakkı yoktur, kimsenin bir şeyler elde etmeye de hakkı yoktur.

"ŞİMDİ İFLASTALAR, ÇÖKTÜK, BATTIK, NEREYE KAÇACAĞIZ DİYORLAR"

Çukur siyasetleri çöktü. Kendi kendine özerkçilik oynayanlar kaybetmiştir. Şimdi iflastalar, çöktük, battık, nereye kaçacağız diyorlar. Telsiz dinlemeleri bunlar. 

Bütün bunların en önemli sebebi, bölge halkının tercinin bölünmeden değil, devletimizin bir parçası olarak kalmaktan yana olmalarıdır. 

Kürt gençleri ne uğruna öldü? Terör baronlarının umurunda mı? Kandil'deki terör baronları için ölen bu gençlerin sayıdan başka bir anlamı var mı?

BU KAYGI SİZE BİR YERLERDEN TANIDIK GELDİ Mİ?

(AP'nin Türkiye İlerleme Raporu hakkında) Bu raporun sadece iki başlığını aktarıyorum. 

17. maddede güya çevreci hassasiyetle Türkiye'nin mega projelerinden kaygı duyulduğu ifade ediliyor. Size bu kaygı bir yerlerden tanıdık geldi mi? Bana geldi. Bu talep bizim önümüze Gezi olayları sırasında da getirilmişti. 17-25 Aralık darbe girişiminin hedeflerinden biri de mega projelerini gerçekleştiren iş adamlarıydı. 

AYNI ŞİFRE ŞİMDİ DE AP'NİN RAPORUNDA!

Şimdi de aynı şifreyle AP'nin Türkiye İlerleme Raporu'nda karşılaşıyoruz. Her zaman ne dediysek şimdi de aynısını söylüyoruz: Türkiye 2023 hedeflerinden vazgeçmeyecek. Bunu böyle bilesiniz. 

Bir başka talep. Bu da manidar. Akkuyu Nükleer Santrali'nin durdurulma çağrısı. Bu çağrıyı yapan kim? AB üyesi ülkelerin temsilcilerinden oluşan bir parlamento. 

Peki, Avrupa ülkelerinde halen faaliyet gösteren 135 nükleer santrali ne yapacağız? Dünyada halen faaliyet gösteren 444 nükleer santrali ne yapacağız? Bunlarla ilgili kimsenin bir kaygısı var mı?

Rapora bakıyorsunuz, Kıbrıs, Ege'deki sorunlar konusunda aynı sakat bakış açısı var. Güneydoğu'daki şehirlerimizde yaşanan olaylarla ilgili yine yalan yanlış ifadeler. 

Biz bunları çok iyi biliriz. Bunlar cibilliyetinin gereğini yapıyorlar. 

Hele bir de raporun 1915 olayları faslı var ki tam evlere şenlik. Bu raporun herhangi bir bağlayıcılığı olmadığını elbette biliyoruz. Zaten arkadaşlar kendilerine iade ettiler. Türkiye'nin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da iade kararı alması doğrudur. Alıştık bunlara.

Şimdi ne yapmak istiyorlar acaba diye, bu soruyu kendi kendime de soruyorum. 

RAPORDA SIĞINMACI KAMPLARIYLA İLGİLİ BİR ŞEY VAR MI?

23 Nisan bazı liderler buraya geliyor. Gaziantep'te kampları gezecekler. Orayı gezdiklerinde bu rapor için sorulara cevap arayacak mı? 3 milyon insan Avrupalıları rahatsız etmesin diye burada bakılıyor, raporda bunlar için ne var? Bizim tepkimiz raporun yıkıcı bir anlayışla hazırlanmasındandır. Pek çok konuda olumlu yönde ilişkilerin seyrettiği dönemde bu raporun önümüze getirilmesi provakatif bir yaklaşımdır. 1963'ten beri göremediler ama bundan sonra ne olur bilemiyorum.

SABRETME DÖNEMİ BİTTİ, ŞİMDİ HAREKETE GEÇME ZAMANI

Şimdi paralel yapı Ermeni lobisi PKK ve HDP'liler bir arada Türkiye'ye karşı eylem yapıyorlar. 

Sabretme dönemini artık geride bıraktık, şimdi harekete geçme dönemi. Milletimiz bu mankurtları daha fazla taşımak zorunda değildir. Kurtuluş Savaşı'nda nasıl zafere ulaştıysak bugün de aynı durumdayız. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum