Üniversiteli öğrencilerden ilginç eylem

Üniversiteli öğrencilerden ilginç eylem
Akdeniz Üniversitesi öğrencileri, üniversitenin kuzey kapısı çıkışındaki Hürriyet Caddesi'ne üst geçit yapılması için şnorkelli, paletli, dalış tüplü eylem gerçekleştirdi.

Akdeniz Üniversitesi(AÜ) Sualtı Sporları Topluluğu öğrencileri, Kültür Mahallesi ile üniversite arasındaki Hürriyet Caddesi'ne üst geçit yapılmasını istemek için bir araya geldi. Şnorkeli, paletli, dalış tüplü eylem gerçekleştiren öğrenciler, "Su altında daha emniyetteyiz" yazılı pankart açtı. Şnorkel, palet ve dalış tüpü takarak Hürriyet Caddesi'nde karşıdan karşıya geçen öğrenciler, "Şoför abi sabret, geç olsun güç olmasın", "Şoför abi sen de ben de risk altındayız", "Ailelerimiz bizi bekliyor" dövizleri taşıdı.

Öğrenci grubu adına konuşan Şengül Şenel, "Ailelerimizden uzakta, yurt, ev ve pansiyonlarda kalıyoruz. Öğrencilerin birçoğu daha ekonomik olduğu ve üniversiteye yakın olduğu için Kültür Mahallesi'nde kalıyor. Sabah, öğle ve akşam her gün binlerce arkadaşımız evlerine gidebilmek için bu caddeyi geçmek zorunda. Bu geçiş sırasında hem kendi hayatlarımız hem de sürücüler risk altında.Bu caddeye üst geçit yapılması için illaki bir kaza mı olması gerekiyor? Herhangi bir kaza yaşanmadan yetkililerden cadde üzerine bir üst geçit istiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.