AK Partili Dağ'dan elektrik ve su müjdesi

AK Partili Dağ'dan elektrik ve su müjdesi
AK Parti Milletvekili Av. Hamza Dağ, torba kanun ile imar mevzuatına aykırı yapılara elektrik, su bağlanabilmesine imkan tanındığını söyledi

AK Parti'nin 1 Kasım seçim vaatleri arasında bulunan, kaçak yapılara elektrik, su bağlanabilmesi noktasında söz verdiklerini ve bu sözlerini yerine getirdiklerini ifade eden Dağ, "AK Parti olarak 1 Kasım seçim sonuçları sonrasında hızlı bir şekilde kolları sıvadık ve milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirme noktasında gece gündüz demeden çalıştık. Allah'a çok şükür ki seçimlerin üzerinden henüz 6 ay geçmemiş olmasına rağmen vaatlerimizin tamamına yakınını hayata geçirdik. İzmir'imiz için özelikle Bornova, Bayraklı ve Konak gibi ilçelerimiz için büyük önem taşıyan kentsel dönüşüm şartı ile kaçak yapılara elektrik, su bağlanabilmesinin önünü açacak düzenlemeyi de hayata geçirdik. AK Parti her zamanki gibi sözlerinin arkasında durmakta ve seçim vaatlerini bir bir yerine getirmektedir" dedi.

Dağ konuşmasında, "Yapılan düzenleme ile Kentsel dönüşüm yenileme alanı olarak belirlenen alanlarda bulunan ve 1 Kasım 2015 öncesi yapılan yapılardan, yapı ruhsatiyesi veya yapı kullanma izni bulunmayan yapılara, dönüşüm ve yenileme uygulamalarına muvafakat verilmesi koşuluyla, geçici olarak elektrik, su ve doğal gaz bağlantısı ve aboneliği yapılacaktır. Yapılan geçici abonelik süresi beş yılı geçemeyecektir. Ancak dönüşüm ve yenileme uygulamalarının uzaması halinde, beş yılı geçmemek üzere uygulama süresince geçici abonelik uygulaması devam edecektir. Yani 5+5 olmak üzere 10 yıl boyunca Kentsel dönüşüm şartı ile elektrik ve su aboneliğinden faydalana bilenecektir. Bu noktada artık görev Büyükşehir belediyelerine düşmektedir. Büyükşehir belediyesi bu konuda en kısa sürede harekete geçmeli, bu alanları kentsel dönüşüm alanı olarak ilan etmeli ve mağduriyetlerin giderilmesi noktasında gerekeni yapmalıdır" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.