Nusaybin’de teröristler kazdıkları tüneller kapatıldı

Nusaybin’de teröristler kazdıkları tüneller kapatıldı
Bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik Nusaybin’de sürdürülen operasyonlar çerçevesinden teröristlerin geçiş için kullandığı tüneller tek tek kapatılırken hainler kaçış yolu arayışına girdiler.

Adeta köstebek gibi ev ve sokakların altını kazarak oluşturdukları onlarca tünel ve menfez güvenlik güçleri tarafından yerle bir edildi.

Kaçacak delik bulamayan teröristler Suriye'nin Kamışlı kentine kaçmak için gece karanlığını seçince omuza veren JÖH ve PÖH timleri tarafından teker teker avlanıyorlar. Star teröristlerin kaçış ve suikast için evlerin altında oluşturduğu o tünellere girdi.
 
Star, Nusaybin’deki operasyonu sıcağı sıcağına takip etti. Jandarma ile Polis Özel Harekât grevlilerinin omuz omuza sırt sırta yürüttüğü operasyonda terör örgütüne ağır darbeler vuruldu. Terör örgütü PKK’nın YGP’li teröristlerle beraber aylardır çukur kazıp barikat kurduğu Mardin’in Nusaybin ilçesinde teröristlerin kaçacak yeri kalmadı. Nusaybin sokakları ile evlerinin altını köstebekler gibi tüneller kazarak kaçış noktaları oluşturan militanların kazdığı tüm çukurlar birer birer kapatılarak hiçbir kaçış noktaları bırakılmadı. Tünellerin yerlebir edilip kapanmasından sonra gece karanlığında gruplar halinde Suriye’nin Kamışlı kentine kaçmaya çalışan teröristler güvenlik güçlerinin teslim olun çağrılarına silahlar karlık verince birer birer etkisiz hale getiriliyor.

 EVLERİN ALTI FARE DELİĞİ GİBİ
 
Her biri onlarca metre uzunluğunda olan ve ancak bir kişinin geçebileceği genişlikte kazılan menfezler bir evden diğer eve geçişi sağlıyor. Bazı tüneller ise evlerin altından geçerek teröristlerin oluşturdukları mevzilere uzanıyor. Daha önce oluşturulan mevzilerden güvenlik güçlerine ateş eden teröristler sıkıştıkları anda evlerin altındaki tünellerden kaçabiliyordu, ancak artık bu mümkün değil. Çünkü tüm tüneller çukurlarla birlikte imha edildi. Önceki gün öldürülen 18 terörist de kaçış noktası bulamayınca Suriye tarafına gitmeye çalıştıkları belirlenmişti.
 
KAÇMAK İÇİN YOL ARIYORLAR
 
Şuana kadar Nusaybin’de tam 274 terörist etkisiz hale getirildi. 560 el yapımı bombanın imha edildiği Nusaybin’de teröristlerin telsizlere yansıyan konuşmaları da çaresizliklerini gözler önüne serdi, önceki gün etkisiz hale getirilen teröristlerin kırsaldan olan tecrübeli teröristler olmasına rağmen kaçmaya çalışması örgütün yeni taktiğini de ortaya çıkardı. Teröristler geride tecrübesizleri ve güvenmedikleri adamlarını bırakarak kaçmaya kar verdi.
 
JÖH-PÖH SIRT SIRTA OMUZ OMUZA
 
Kentte ev ev ilerleyerek teröristleri çıkartmaya çalışan JÖH ve PÖH’ün birbirlerini kollayarak EYP ile tuzaklanma ihtimali olan evlere girişi, fedakârlıklarını da gözler önüne seren müthiş bir fotoğraf oluşturdu. Evin içinde ve bahçesinde olası bir EYP tuzağına karşı harekete geçen JÖH ve PÖH’ler gözlerini kırpmadan öne atılıyor. Girilen evde her hangi bir patlayıcı bulunmayınca bir diğer eve doğru yöneliyorlar. Bu şekilde tüm evler teker teker kontrol edilerek teröristlerin tuzakları bertaraf ediliyor.
 
HÜKÜMETLE HESAPLARINI BİZİM ÜZERİMİZDEN YAPMASINLAR
 
Saha da moralleri oldukça yüksek olan asker ve polisler arkadaşlarını kaybetmenin vermiş olduğu hüznü taşımanın dışında kimi basın yayın organlarında yapılan sorumsuz yayınların kendilerini incittiğini ifade ediyorlar. İsminin yazılmasını istemeyen bir asker, “Birçok arkadaşımız şehit oldu, acıları yüreğimizde, ancak asıl acı olan şey sırf hükümete muhalefet olsun diye bizim üzerimizden çirkin bir propaganda yapılıyor olmasıdır. Burada en rütbelimizden erlere kadar herkes vatan toprağını teröristlerden temizleyip halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak için çatışırken birilerinin kanımız üzerinden, mücadelemiz üzerinden siyaset yapması bizi incitiyor. Oysa böyle bir meselede hepsinin birlik olması gerekirdi. Şehitler üzerinden hükümetle hesaplarını görmeye çalışıyorlar” şeklinde konuşarak tepkilerini dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.