Bayık'la Karayılan birbirine girdi

Bayık'la Karayılan birbirine girdi
PKK!nın sözde yöneticilerinden Murat Karayılan ve Cemil Bayık'ın PKK'lı teröristlerin,eylemleri şehirde mi kırsalda mı gerçekleştirecekleri konusunda ayrılığa düştükleri ve sert tartışmaların yaşandığı öğrenildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki operasyonda, gri listede bulunan bölücü terör örgütünün sözde Yüksekova bölge temsilci yardımcısı "Roni İslam" kod adlı Talip Bartın etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, bölgede devam operasyonlar sırasında Yüksekova'dan kaçma hazırlığı içindeyken güvenlik kuvvetlerine gelen ihbarla yerleri tespit edilen ve çatışmaya girilen teröristlerden 6'sı etkisiz hale getirildi.

Yapılan incelemeler sonucu teröristlerden birinin grubun lideri konumundaki, terör örgütünün sözde Yüksekova bölge temsilcisi yardımcısı "Roni İslam" kod adlı Talip Bartın olduğu, gri listeyle aranan teröristler arasında bulunduğu tespit edildi.

ÖRGÜT YÖNETİCİLERİ FİKİR AYRILIĞINA DÜŞTÜ

Bölgedeki güvenlik kaynaklarınca, terör örgütünün kırsal kadrosunun çözülme ve kaçışının sürdüğü, terör örgütü yöneticileri Murat Karayılan ile Cemil Bayık'ın arasında il ve ilçelerde sürdürülen çatışmaların devamı konusunda ciddi görüş ayrılığı olduğu ifade edildi.

Karayılan'ın, Cemil Bayık'ın tersine il ve ilçelere kırsaldan takviye göndermek istediği ve buralardan çekilmelerinin kendi sonlarını getireceği noktasında olduğu, Bayık'ın ise yetişmiş kırsal elemanlarının süratle il ve ilçelerden çekilerek mücadelenin kırsalda yürütülmesini istediği, görüş ayrılığının yöneticiler arasında sert tartışmalara sebebiyet verdiği öğrenildi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum