Hami Mandıralı'yı üzen istatistik

Hami Mandıralı'yı üzen istatistik
Mandıralı, Trabzonspor'daki 2. döneminde başarılı bir performans ortaya koyamadı.

Teknik direktör Hami Mandıralı, Trabzonspor'daki ikinci çalışma süresinde, ilk dönemindeki başarının uzağında kaldı.

Bordo-mavili takımda 2013-2014 sezonunun 20. haftasında teknik direktör Mustafa Reşit Akçay'ın istifasının ardından göreve gelen Hami Mandıralı, 14 lig maçında 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 1'i hükmen olmak üzere 2 mağlubiyet yaşadı. Ligde 24 puan toplayan Karadeniz ekibi, 1,71 puan ortalaması yakaladı.

Mandıralı, 20. hafta sonunda 29 puanla 9. sırada yer alan bordo-mavili takımın sezon sonunda ligi 53 puanla 4. sırada bitirmesini sağlayarak, Avrupa kupalarına katılma hakkı elde etmesinde büyük rol oynadı.
Dönemin teknik direktörlerini geride bırakmıştı

2013-2014 sezonunu 53 puanla 4. sırada tamamlayan Trabzonspor'da Hami Mandıralı, takımın yükselişinde önemli katkı sağlarken, o dönemlerde görev yapan teknik direktörler içerisinde en fazla puan ortalamasını yakalayan isim unvanını almıştı.

Bordo-mavili takım, Mandıralı ile yakaladığı çıkış ile 46 puanla 9. sırada tamamladığı 2012-2013 sezonundan daha başarılı bir grafik sergilemişti.

Görevde bulunduğu dönemde disiplinsiz davranışları nedeniyle Colman ve Zokora'yı kadro dışı bırakan ve Janko, Malouda gibi oyunculardan da performansı nedeniyle faydalanmayarak altyapıdan yetişen oyunculara forma şansı veren Hami Mandıralı, iki sezonda görevde bulunan teknik direktörler Şenol Güneş, Tolunay Kafkas ve Mustafa Reşit Akçay arasında bordo-mavili takıma en fazla puan ortalamasını sağlayan çalıştırıcı olmuştu.

Trabzonspor'a geldiği 4. dönemi içerisinde özellikle 2010-2011 sezonunda 82 puan ile başarılı bir grafik sergileyen Şenol Güneş, 2012-2013 sezonunun 19. haftasında 3-1'lik Elazığspor yenilgisi sonrası görevinden istifa etmişti. Bordo-mavililer, Güneş'in görev yaptığı son sezonun 19. haftasında 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 7 mağlubiyetle 24 puan toplamıştı. 11. sırada yer alan Karadeniz ekibi, 1,26 puan ortalamasıyla bu dönemi bitirmişti.

Bordo-mavililer, Şenol Güneş'in ardından göreve gelen teknik direktör Tolunay Kafkas yönetiminde 15 maçta 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı. 22 puan toplayan bordo-mavililer, Kafkas ile 1,46 puan ortalamasıyla ligi 9. sırada tamamlamıştı.

Teknik direktör Mustafa Reşit Akçay ile 2013-2014 sezonuna başlayan Karadeniz ekibi, 20 maçta 8 galibiyet, 5 beraberlik ve 7 mağlubiyet almıştı. İlk 20 haftada 29 puanla 1,45 puan ortalaması yakalayabilen bordo-mavililer, ligde 9. sırada kendine yer bulabilmişti.

En iyi averaj

Trabzonspor, söz konusu dönemde en iyi gol averajını da Hami Mandıralı ile yakaladı. Şenol Güneş döneminde 21 gol atıp, aynı sayıda gol yiyen Karadeniz ekibi, Tolunay Kafkas ile 18 gol kaydedip, kalesinde 19 gol görerek -1 averaj ile maçlarını bitirdi.

Mustafa Reşit Akçay döneminde 28 gol atan, 26 gol yiyen bordo-mavililer, 2 averaj sağlarken, Hami Mandıralı ile 25 gol atıp kalesinde 15 gol görerek artı 10 averaja sahip oldu.

Trabzonspor, Mandıralı döneminde 1,78 gol ile en fazla gol ortalamasını, 1,07 gol ile de en az yenilen gol ortalamasını elde etti.

İkinci dönemi

Hami Mandıralı, kulüpte gençlik geliştirme teknik sorumlusu olarak görev yapan Sadi Tekelioğlu'nun ayrılmasının ardından bu sezon ligin 18. haftası sonunda ikinci kez göreve getirildi.

Gelecek sezonu opsiyonlu olmak üzere 1,5 yıllık sözleşme yapılan Mandıralı, takımı, 24 puanla 10. sırada teslim aldı.

Bordo-mavililer, Mandıralı ile ikinci döneminde ligde 11 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik, 6 mağlubiyet alarak 13 puan toplayabildi ve 37 puanla, 29. hafta sonunda bir basamak daha gerileyerek 11. sırada kendine yer bulabildi.
Karadeniz ekibi, Mandıralı'nın görev yaptığı bu dönemde 1,18'lik puan ortalamasında kalarak Avrupa kupası hedefinden de epeyce uzaklaştı.

Kupadan da elendi

Ziraat Türkiye Kupası'nda grubu lider olarak tamamlayan bordo-mavililer, Hami Mandıralı yönetiminde son 16 turunda Akhisar Belediyespor'u sahasında konuk etti.

Karadeniz ekibi, sahasındaki bu karşılaşmadan 1-0 mağlup olarak, kupaya da erken veda etmek zorunda kaldı.
Başkan Usta'nın açıklaması

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, Mandıralı'nın ikinci döneminin istatistiğine gönderme yaparak, 47 yaşındaki teknik adam ile gelecek sezon çalışmayabileceğinin mesajını verdi.

Usta, düzenlediği basın toplantısında, teknik direktör Mandıralı ile göreve gelirken bir görüşme yaptığını belirterek, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Hami hocaya söylemim şu oldu; çok zor dönemde görevi alıyorsunuz ama daha önce Hami hocanın, Adrianların olduğu dönemde 14 maçlık serisi vardı. O seriyi önemsediğimi, öyle bir başarı olması halinde devam edilebileceğini dahi söylemiştim. Fakat o günkü kadro ile bugünkü kadroyu benden daha iyi siz değerlendirebilirsiniz. O günün şartları ile bugünün şartlarını değerlendirebilirsiniz. Bugün ise yürümekte olduğumuz bu serüvende takım olarak ne kadar başarılı olup olmadığımız ortadayken görünen o ki bizim daha kalıcı, radikal yolculuğa çıkmamız gerekiyor. Hami hocanın da yardımcılarının da benim gibi düşüneceğine inanıyorum. Çünkü Trabzonspor, benim, sizin, taraftarların olduğu kadar, içinden gelmiş olan Hami hocanın da takımıdır. O nedenle yeni yapılanmada biz her türlü alternatife göre önümüze bakıyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.