Şok eden ses kayıtları ortaya çıktı

Şok eden ses kayıtları ortaya çıktı
Ankara Cumhuriyet Başsavclığının 2017 yılında terör örgütü Türkiye İhtilalci Komünist Birliği (TİKB) üyeliğinden başlattığı soruşturmada 9 şüpheli hakkında dava açıldı.

Savcılığın düzenlemiş olduğu iddianamede bulunan şüphelilerden şüpheliler Hasan Selim Açan'a "Silahlı terör örgütü yöneticisi olmak", Sarısülük aiesinin avukatı Kazım B., Burhan Ç., Yunus Ö., Zarife Ç., Muratcan Ç., Fatime A., Mertcan T., Damla D. K.'ye, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamaları yöneltildi.

ÖRGÜTÜN ELEBAŞI FRANSA’DA

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, TİKB'nin amacı, stratejisi ve örgütsel yapılanması anlatıldı. Yayın organı olarak çok sayıda dergi ve gazetenin olduğu kaydedilen iddianamede bunların arasında en önemlisinin ise Alınteri Gazetesi olduğu ifade edildi. Örgüt yöneticisinin ise Fransa'da yaşadığı tespit edilen ve hakkında yakalama kararı bulunan Hasan Selim Açan olduğuna yer verildi.

CAMI ÇERÇEVEYİ İNDİRDİK

İddianamede, şüpheliler Burak Ç. ile Alınteri Gazetesi'nde görev yapan ve annesi olan Zarife Ç.'yle yaptığı konuşmalara da yer verildi. Mamak Tuzluçayır'daki Cami-Cemevi inşaatını protesto etmek için düzenlenen izinsiz gösterilere katılan Burak Ç., haber yazdırmak için aradığı annesi Zarife Ç.'ye "Kepçeyi üzerimize sürdüler. Polis mi yoksa başka birisi mi bilmiyoruz, yakalayamadık. Ama kepçenin camını çerçevesini indirdik. Bir kişi başından yaralandı, taş sekti sanırım. Ama sen onu 'gaz bombası' diye yaz. Şimdilik başka bir şey yok. Göbekteyiz gaz atmaya devam ediyorlar" dediği tapelere yansıdı.

CHP'YE ÜYE OLMASINLAR

Örgüt yöneticisi Açan'ın ayrıca Yunus Ö. ile gerçekleştirdiği bir görüşmesinde de Sarısülük'ün kardeşi İkrar Sarısülük'ün CHP'ye üye olduğunu ancak uzak durması gerektiği dile getirdiği iddianamede yer aldı. Açan'ın Avrupa Konseyi'ne ağırlık verilmesi ve CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'le birlikte eylemlerde hayatını kaybeden ve TİKB terör örgütünce sahiplenilen şahısların aileleriyle birlikte Avrupa Konseyi'ne müracaat etmeleri gerektiği şeklinde talimatlar verdiği belirtildi.

Sarısülük: Polisleri kurşunladık

İddianamede dikkat çeken bir başka tape ise Ethem Sarısülük'ün kardeşi İkrar Sarısülük ile Burhan Ç.'ye ait. Kızılay'da izinsiz olarak düzenlenen Gezi Parkı eylemlerine katılan ikili arasında eylem alanında gerçekleşen konuşma şöyle:

* İkrar Sarısülük: Alo
* Burhan Ç.: Alo ne yaptınız
* İkrar Sarısülük: Barikatın önünde bekliyoruz
* Burhan Ç.: Oğlum biz fena gaz yedik ha
* İkrar Sarısülük: Burayı da mahvettiler. Bizim o taraftaki polisleri kurşunluyorduk, bizi de gazladılar şimdi i...
* Burhan Ç.: Anladım
* İkrar Sarısülük: Ben direk oradaki polislerin üzerine atıyorum, siz ordan ben burdan
* Burhan Ç.: Tamam hadi görüşürüz
* İkrar Sarısülük: Buradaki çocuklar sağlam bayağı, sağlam barikat kurdular
* Burhan Ç.: Tamam iyi burada hiç birşey yok ya buraya bir akrep girse dağıtır.

Örgüt afişleri CHP'den

Burhan Ç.'nin dosyanın şüphelisi olan kardeşi Murat Ç.'yi arayarak, Çankaya Belediyesi Sosyal İşler Bölümü'ne gitmesini ve orada hazırlanan afişleri almasını söylediği de tapelere yansıdı. Burhan Ç.'nin ayrıca 2013 yılında İstanbul'da düzenlenecek olan 1 Mayıs etkinliğine katılmak için Çankaya Belediye Başkanlığı'na dilekçe verdiği buna istinaden, talep edilen otobüsle ilgili belediyeden bir görevliyle yaptığı telefon görüşmesine ait tapeler de iddianamede yer aldı.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.