Erdoğan: 'Her kim Gezi olaylarının...'

Erdoğan: 'Her kim Gezi olaylarının...'
Türkiye’nin kabına sığmayan bir ülke olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, son yıllarda yaşanan sorunların sebebinin bu olduğunu kaydetti.

Türk Patent Ödülleri Töreninde konuşan Erdoğan, özellikle son 3 yıldır yaşanan sorunların Türkiye’nin yükselişi dolayısıyla önüne çıkarıldığını ifade ederek, “Ülkemizin üzerinde bazı oyunlar oynanıyorsa arkasında bu başarılı sıçrama var. Her kim Gezi olaylarının, 17-25 Aralık darbe girişimlerinin, terör olaylarının bu büyük başarılarla alakası olmadığını söylerse onun idrakinden şüphe ederim. Ama Türkiye artık eski Türkiye değil”dedi.

Türkiye’nin 2011’den beri Avrupa’nın en fazla marka başvurusu yapılan ülkesi olduğunu ama bununla yetinmemeleri gerektiğini de ekleyen Erdoğan, “Türkiye’nin bugün geldiği yer itibariyle küçük başarılarla yetinmemiz söz konusu olamaz. Bizim hedeflerimiz çok büyük. Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi haline getirmeden bize rahat yok. İhracatı 500 milyon dolara ulaştırmadan bize rahat yok. Kendi yazılımlarının sahibi olmayan bir Türkiye yeni Türkiye olamaz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.