Davutoğlu'ndan yeni anayasa açıklaması

Davutoğlu'ndan yeni anayasa açıklaması
Yeni Anayasa çalışmaları ile ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu çok net ifadelerle konuştu.Davutoğlu, Meclis’te gerekli olan 367 oyu geçse bile, Cumhurbaşkanı konuyu referanduma gönderebileceğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni Anayasaçalışmalarıyla ilgili “Anayasa taslağı Meclis’te gerekli olan 367 oyu geçse bile, Cumhurbaşkanı konuyu referanduma gönderebilir. O durumda dahi, referanduma gitmesi gerektiği kanaatindeyim” diye konuştu.

‘ANAYASA İÇİN HİÇBİR KÜÇÜK HESAP İÇİNE GİRMEM’

-Yeni Anayasa ile ilgili kafanızda nasıl bir takvim var?

Dokunulmazlık ve terörle mücadele gibi, Anayasa konusunda da bazı çevreler bizim irademizi ısrarla sorgulamaya, şüpheler uyandırmaya çalıştılar. Kimsenin tereddüdü olmasın, referandumda “Hayır” dediğim 12 Eylül Anayasası’nı tarihin çöplüğüne atmak için elimdeki her imkânı kullanırım. Bunun için hiçbir küçük hesap içine girmem.

REFERANDUM İÇİN TAKVİM VERMEK GEREK

-Sonbaharda referandum söz konusu olur mu?

Anayasa taslağı Meclis’te gerekli olan 367 oyu geçse bile, Cumhurbaşkanı konuyu referanduma gönderebilir. O durumda dahi, referanduma gitmesi gerektiği kanaatindeyim. Referandum için takvim vermek, Meclis aritmetiğine sahip olmakla mümkün. Benim 316 sandalye ile Meclis aritmetiğine sahip olmadan referandum için tarih vermem, birileri ile pazarlık yapıyorum anlamına gelir. Biz vazifemizi yapar Meclis’e sunarız, Meclis takdir eder. Diğer partilerin de olumlu yaklaşmasını sağlamaya çalışırız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum