Saadet'ten rakamlarla ahlak erozyonu!

Saadet'ten rakamlarla ahlak erozyonu!
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, şu an gündemde olan olayların alt yapısında eğitim sisteminin bozuk olmasını işaret ederek rakamlarla yaşanan ahlak erozyonunu açıkladı.

Son günlerde başta terör, olayları olmak üzere Türkiye’yi bölünme noktasına getiren bir çok konunun alt yapısında eğitim yapısının bozuk olduğunu açıklayan Kamalak, 16-17 yaşındaki gençlerin neden dağa çıktığının araştırılması gerektiğine vurgu yaptı.

ALKOL KULLANIM ORANI YÜZDE 72

Kamalak, ülkenin üstüne adeta karabasan çöktüğünü ifade etti. Her şeyden önemlisi genç nüfusun kaybedildiğini belirten Kamalak, gençlik dejenerasyonunu rakamlarla açıkladı. Resmi rakamlarla gençler arasında artan alkol, uyuşturucu ve fuhuş oranlarını paylaşan Kamalak, “Yapılan araştırmalara göre ilköğretim öğrencileri arasında, alkol kullanım oranı yüzde 72’ye, uyuşturucu kullanım oranı yüzde 28’e çıkmış bulunuyor. Gençler arasında uyuşturucu kullanım oranı son 10 yılda yüzde 500’den fazla artmış durumda. Daha iki gün önce devletin resmi kurumlarının verilerine dayanılarak yapılan bir araştırmaya göre; son 10 yılda fuhuş olayları yüzde 790, çocuklara yönelik cinsel istismar olayları yüzde 434, cinsel taciz olayları yüzde 449 artmıştır.  Ne kadar acıdır ki, ekonomide, üretimde, istihdamda bir adım ilerleyemeyen Türkiye, en hızlı büyümeyi kumar ve şans oyunları sektöründe gerçekleştirmektedir. Toto, loto, piyango gibi kumar ve şans oyunları yüzde 50 büyüme ile her yıl rekor üstüne rekor kırmaktadır. Bu, korkunç bir tablodur” diye konuştu.

KİMİNLE SAVAŞIYORUZ?

Yaşanan sıkıntılı sürecin temeline değinen Kamalak, sorunların Milli Eğitim Sistemi’nin yanlışlığından kaynaklandığını ifade ederek,"Biz, Güneydoğu’da kiminle savaşıyoruz? Bu teröristler gökten mi yağdı, yerden mi bitti. Yoksa bizim okullarımızdan mı çıktı? Apo’nun elindeki diplomaları kim verdi? Geçenlerde, Ak Parti’nin Diyarbakır milletvekili bir televizyon konuşmasında ‘Karşımızdaki teröristlerin çoğu 15,16 ve 17 yaşlarındaki gençlerdir’ diyordu. Yani Lise Öğrencileri! Hep söyledik, yine söylüyoruz; bir şeyin başına milli kelimesi koymakla, o şey milli olmaz. Zira Milli Eğitimimiz, daha önce de, defalarca belirttiğim gibi, ancak ‘Milli Piyango’ kadar millidir. Milli Piyango ise bir kumar kuruluşudur. Bugün köksüz bir eğitim, milletin öz değerlerine yabancı ruhsuz bir eğitim vardır.  Eğitim sistemine helal ve haramı koymadan uyuşturucuyla, içkiyle mücadele edemezsiniz. Eğitim sistemine günahı ve sevabı koymadan, fuhuşu, tacizi, cinsel istismarı önleyemezsiniz. Eğitim sistemine ahireti, öldükten sonra hesaba çekilmeyi koymazsanız, rüşveti, yolsuzluğu, iltiması önleyemezsiniz. ‘Önleriz’ diyorsanız niçin önlemiyorsunuz? Aziz milletimize düşmanlığınız mı var? Biz, bu yüzden Milli Görüş olarak, Saadet Partisi olarak, her fırsatta “Önce Ahlak Ve Maneviyat” diyoruz. Çünkü ahlak olmadan, maneviyat olmadan hiçbir şey olamaz” dedi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum