Ada’da bir şeyler oluyor!

Ada’da bir şeyler oluyor!
Kıbrıs’ta neler oluyor? “Annan Planı” ile başlayan “ver-kurtul” süreci işliyor. Ada’da dün deABD’nin devreye girdiği süreçte kritik bir adım daha atıldı.

Annan Planı müzakereleriyle başlatılan süreç Kıbrıs Rum Kesimi’nin Türkiye’nin de rızasıyla AB’ye alınması izlemişti.

MİLLİ DEĞERLER VE TARİH BİLİNCİ YOK EDİCİ ÇALIŞAMLARA İMZA ATILMIŞTI

KKTC’nin varlığına son verecek olan Rumlarla birleşme referandumu öncesinde AB ve ünlü Yahudi spekülatör George Soros’un fonları devreye sokulmuş Kıbrıs’ımızda milli değerleri ve tarih bilincini yok edici kamuoyu çalışmaları yapılmıştı. KKTC’deki sosyal ve siyasal dengeler de Rumların ve AB’nin lehine değiştirilmişti. Şimdi son viraja giriliyor: Yeni Kıbrıs Cumhuriyeti’ni kurmak.

ABD: HEVESLİYİZ, ÇÖZECEĞİZ

Bugüne kadar Müslümanların lehine hiçbir adım atmayan ABD’nin yetkili isimlerinin ağzından “heves” içeren şu sözler dökülüyordu: “ABD çözüm için taraflara yardımcı olmaya hevesli... ABD’nin adada bir çözüme ulaşılması için taraflara yardımcı olmaya hazır... Görüşme verimli geçti...”  Bu sözler KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile 1 saatlik görüşme yapan Victoria Nuland’a ait..

Tüm bu olup bitenlere ilave olarak siyasi olarak da sıkıntılı günler yaşayan “yavru vatan”a ABD’nin ilgisi hiç de masum görünmüyor. Gidişat öyle gösteriyor ki maalesef şehit kanı ile alınan topraklar masa da kaybedilmek üzere. Daha bir kaç ay önce Kıbrıs’a çıkarma yapan “ABD’nin Avrupa ve Asya İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland” kabalık bir heyet ile dün de adaya ayak bastı.

Son aşamada  “Güçlü Diplomatik Süreç” devreye sokulacak. Kıbrıs’ı tamamen Türkiye’den koparacak olan bu güçlü diplomatik süreçte ABD bütün nüfuzunu ortaya koymaya hazırlanıyor. İkinci kez KKTC’ye gelen ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Victoria Nuland, Kıbrıs’ta çözüme yardımcı olacakları mesajını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum