Ergenekon mağdurlarından yetmez ama evet sesleri

Ergenekon mağdurlarından yetmez ama evet sesleri
Yargıtay kararıyla sevince boğulan Ergenekon mağdurlarından, ETÖ adı altında TSK'ya kumpas kuran FETÖ'nün yanı sıra, bu kumpasa yardım, yataklık ve savcılık edenlerden de hesap sorulacağı sesleri yükseliyor.

Ergenekon Davası'nın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 16. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozdu.

Yargıtay Ergenekon davasını hem usulden hem de esastan bozdu.

Şimdi gözler pek çoğunun tutuklu yargılandığı 275 sanık ve yakınlarına çevrilmiş durumda. Mağdur durumdaki sanık ve yakınları ile avukatlarının yaptıkları açıklamalara göre, Ergenekon davası aylarca Türkiye’nin gündeminde kalacak. Yargıtay’ın bozmasıyla gündemden düşürülecek, üzeri örtülecek bir dava değil. Yıllarca konuşulması gereken asrın davası. 

Zira sözde Ergenekon davasıyla birlikte onlarca aile mağdur edilmiş, yüzlerce bürokrat makamını kaybetmiş, onlarca subay istikbalinden edilmiş, yüzlerce insan hürriyetinden mahrum bırakılmış, itibarları toplum nezdinde yerle bir edilmişti.

Güçlü bir medya desteği ve operasyon gazeteleri ile sözde sanıkların onur ve şahsiyetleri ayaklar altına alınmış, kişilik katliamı yapılmıştı. Yapılan değerlendirmelere göre zaman içerisinde, milli orduya kumpas kuran baş fail FETÖ/Paralel Yapı’ya hesap sorulacak.

Yargıtay kararıyla sevince boğulan Ergenekon mağdurları, o dönem kumpasa yataklık yapanlardan da hesap sorulacağı, Ergenekon kitapları yazanlardan, Ergenekon güzellemesi yapan köşe yazarlarından, Ergenekon savcılığı yapan siyasetçilerden bir gün gelecek hesap sorulacağını söylüyorlar.

“Ergenekoncular direksiyonunu kilitlediği için arabam şarampole yuvarlandı” diye köşe yazan sahte Ergenekon kahramanlığına soyunan müptezellerin hepsine hesap sorulacak. Aradan yıllar geçse dahi daha çok gündem belirleyecek. Yeni davalar açılacak. Asırlarca konuşulacak" yorumları yapılıyor.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum