Yeşilçam sanatçılarına Başbakan'dan emeklilik müjdesi!

Yeşilçam sanatçılarına Başbakan'dan emeklilik müjdesi!
Davutoğlu Kültürel Kalkınma Programı'nda yeşilçam emektarlarının emekli olmaları için çalışma yapacaklarını açıkladı.

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

"Kültürel Kalkınma Eylem Planımızın çatısı 8 ana stratejik alandan oluşuyor. Her biri aynı zamanda bir hedeftir ve bu hedeflere atılacak adımlar da ayrı ayrı planlanmış durumdadır. Bu 8 başlığın altında toplam 32 eylem yer alıyor." dedi.

SANATÇILAR GÜZEL İNSANLARDIR

Davutoğlu; "Sanatçılarımız bizim dünyamızı güzelleştiren güzel insanlardır. Modern sanatlar için insan doğasını en güzel şekilde yansıtmak için yapılır. Ve bu sebeple kalıcı olur. İnsanı diğerler varlıklardan ayıran şey akıllı olmasının yanı sıra estetik algısını olmasıdır."

"Toplumları diğer toplumlardan, medeniyetleri diğer medeniyetlerden ayıran estetik bilincinin toplumsal algıya yansımasıdır. Kalkınma kavramını sadece ekonomik veya siyaset kavramına bağlarsak aslından uzaklaştırmak olur."

HER FİKRE AÇIĞIZ

"Sizden gelecek her fikre açığız, sizin kanaatlerinizi siyasi perspektif içerisinde değerlendirmeyi amaçlıyoruz. Bu görüşme,ortak yürüyüşe ortak çabaya davettir. Size bir şeyi deklare etmek için size ortak bir yürüyüşe davet için davet ettik. "

"2002 yılında sinema desteği 475 bin TL iken 2015 yılında ise 27 Milyon TL"

"Hz Mevlana'yı düşünün, en güzel eserlerini Moğol baskısı döneminde yazdı. Bizim devlet adamı olarak görevimiz toplumun sevgisini aşkını diri tutmaktır. Sanatçılarımız toplumun aşkını sevgisini muhabbetini sağlamasıdır."

"Kültürel varlıklarımızın korunması için 2001 yılından bu yana 4 bin 129 taşınmaza 70 milyon TL ayırdık".

Başbakan Davutoğlu, tiyatro sahnesi olmayan illerin her birine en az bir tiyatro sahnesinin kazandırılacağını belirterek, özel tiyatrolara 2015'te verilen 4 milyon 500 bin liralık desteği bu yıl yüzde 100 artırarak 9 milyon liraya çıkartacaklarını açıkladı.

18 MÜZE AÇACAĞIZ

Başbakan Davutoğlu, "İstanbul'un tarihine ve medeniyetine sahip çıkmalıyız. Şehirlerimizi çevre dostu, yaşanabilir yerler haline getirmek istiyoruz. Türkiye'yi nasıl güçlü müreffeh bir ülke haline getirebiliriz diye düşündük. Medeniyetimize kültürel değerlerimize sahip çıktık. 2016 yılında 18 yeni müze açacağız.

Davutoğlu "Kültürel Kalkınma Eylem Planı" çerçevesinde, İstanbul'da uluslararası simge olacak büyüklükte ve içerikte İstanbul Kültür Merkezi inşa edeceklerini söyledi.

Başbakan Davutoğlu, her şehrin Şehir Kültür Yönetim Programı'nın çıkarılacağını ve Türkiye Kültür Şehirleri Programı'nın başlatılacağını belirterek, kültürel alanların canlandırılması hakkında da Ankara'da uluslararası simge olacak büyüklükte ve içerikte Anadolu Kültür Merkezi'nin inşa edileceğini bildirdi.

"Şehirlerimizdeki tarihi mirası tarumar ettiler. Terör örgütleri tarafından yıkılan eserleri yeniden restore ediyoruz."

Gençler nereye giderse gitsin mutlaka yanlarında bir Kitap taşısınlar. Hediyeyi kitaplaştıralım. Gönül alacaksak birine hediye alacaksak kitap alalım. Her ilimiz büyük bir kütüphaneye sahip olsun istiyoruz. Kültürel mirasımızın nesillere aktarılması için interafktif ortama geçireceğiz. e-kütüphane projesiyle Türk ve Yabancı kitapların sesli bi şekilde herkese ulaşmasını sağlayacağız. Rami Kışlası'nı restore ederek Türkiye'nin en büyük kütüphanesi haline getireceğiz.

"Edirne Çanakkale ve Erzurum'daki tarihi tabyalar ihya edilecek."

“Kültür Paketi"ni açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu,

YEŞİLÇAM SANATÇILARINA EMEKLİLİK MÜJDESİ

"Yıllarını sanata adamış ama emekliliklerinde binbir zorlukla hayata tutunmaya çalışması bizleri üzüyor. Sanatçılar ve kültür adamlarından gelen talepler doğrultusunda, belli dönemlerde SGK primlerini yatıramayan sanatçıların emekli olmasını kolaylaştıracak bir çalışma başlatacağız. Kolay emeklilik sağlayarak emeklilik sonrası rahat hayat yaşamalarını sağlayacağız. Bir usta, bir çırak projesini hayata geçireceğiz" dedi.

7 bin 132 sanatçı emeklilik kazanacak. Yaş haddine 6 yıl kalan sanatçı beklemesi halinde emekliliğinde yüzde 50 fazla ikramiye alacak.Telif hakları kanunu mayıs ayında meclise sunulacak.

Başbakan Davutoğlu, gençlere yönelik kültür ve turizm alanında iş alışkanlıklarını geliştirmeye dönük olarak bin 200 genci 6 aylık süreyle geçici olarak istihdam edeceklerini, bu gençlerin 730'unun ören yerlerinde, 470'nin de havalanlarında turizm faaliyetlerine destek olacaklarını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum