Köy korucular "taze kan" olacak

Köy korucular "taze kan" olacak
Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, "10 bin korucu kadrosu geliyor" açıklaması yaptı.

Yaklaşık 6 ay önce alınan 5 bin korucuyla mevcut kadrolarının 50 bine ulaştığını açıklayan Sözen,"Bizim de korucu camiası olarak bu süreçte 7 şehidimiz oldu. Şu anda Şırnak, Nusaybin, Yüksekova'daki operasyonlara 4 bin korucumuz katılıyor. Sadece Şırnak merkezinde 2 bin korucumuz iki grup halinde asker ve polisimizle omuz omuza mücadele veriyor." dedi.

TAZE KAN OLACAK

Sözen, yeni korucuların ülkeye 'taze kan' olacağını açıklayarak, "Terörle mücadelede 50 bin kişilik grupla arzu ettiğimiz seviyede bütün olaylara yetişemiyoruz. Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu daha önce '5 bin korucu alımından sonra 10 bin kişinin alınacağını' söylemişti. 5 bin korucu alımı için teşekkür ediyoruz. Bize söz verilen diğer korucu kadrosunun da ivedi şekilde korucu camiasına taze kan olmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

VALİLİKLERİN EMRİNE TAHSİS EDİLECEK

Geçen hafta İçişleri Bakanlığı ve Genelkurmay ile yeni korucu alımına ilişkin görüştüklerine değinen Sözen,"Mayıs ayı ortalarında 10 bin korucu kadrosu alımı için planlama yapıldı. Bununla ilgili Meclis'ten herhangi bir kanuna gerek yok. Korucu sayısının 60 bine kadar çıkarılması için yetki yıllar önce Bakanlar Kuruluna verildi. Şu anda hükümetimizin elinde 10 bin korucu alacak kadar yetki düzenlemesi var. Bu yetki sadece bakanlar kurulunda imzaya açılıp korucular valiliklerin emrine tahsis edilebilecektir."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.