Tacizci öğretmen Sincan'a gönderildi

Tacizci öğretmen Sincan'a gönderildi
Karaman'daki sapık öğretmen Muharrem Büyüktürk, yüksek güvenlikli Sincan F Tipi Cezaevine gönderildi

Türkiye'nin gündemine oturan Karaman'da 10 erkek öğrenciye uyguladığı 'cinsel istismar'  iddiasıyla tutuklanan ve yargılandığı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 508 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan 54 yaşındaki Muharrem Büyüktürk, Ereğli Cezaevi'nden Sincan F Tipi Cezaevine gönderildi.

Karaman'ın en önemli okullarından Gazi Mustafa Kemal İlkokulu'ndan görevli sınıf öğretmeni Muharrem Büyüktürk, gönüllü olarak 'Belletmenlik' yaptığı Ensar Vakfı ile Karaman İmam Hatip Okulları Mezunları Derneği'ne (KAİMDER) ait kayıt dışı yurtlarda barınan 10 erkek öğrenciye 'cinsel istismarda' bulunduğu iddiasıyla geçen 5 Mart'ta tutuklandı. 

600 YILA YAKIN CEZA ALDI

Mağdurlardan 7’sine tecavüz, 2’sine cinsel istismar, 1’ine de müstehcen görüntü izletip taciz etmek suçundan 600 yıla yakın hapsi istenen sanık Muharrem Büyüktürk, 'Kasten yaralama' 'Çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik', 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı', 'Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyet yoksun kılma', 'Çocuğun cinsel istismarı' suçlamalarından dün Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Yapılan ön duruşmalarda mağdur çocukların ifadesi alındığı için çocuklar ve ailelerinin katılmadığı ilk duruşmada Muharrem Büyüktürk, hiçbir indirim uygulanmadan 508 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

SİNCAN F TİPİ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Sanık Muharrem Büyüktürk, duruşmanın ardından polis ve jandarma kalkanı eşliğinde cezaevine bindirilerek tutuklu bulunduğu Ereğli T Tipi Cezaevi'ne gönderildi. Büyüktürk'ün, duruşma ardından gayet rahat tavırla adliyeden çıkıp, cezaevine gittiği öğrenildi. Büyüktürk’ün, bu sabah saatlerinde ise güvenlik gerekçesiyle yüksek güvenlikli Sincan F Tipi Cezaevi'ne gönderildiği belirtildi.

HİÇBİR AVUKAT SAVUNMAK İSTEMEDİ

Muharrem Büyüktürk'ü Karaman Barosu'ndan hiçbir avukatın savunmak istememesi üzerine Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) gereğince zorunlu olarak güçlükle ikna edilmesi sonucu bir avukat atandı. Büyüktürk'ün avukatı, kararla ilgili yine CMK gereği temyize başvuracaklarını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum