Paralele yakın Meydan'dan şok Ergenekon manşeti

Paralele yakın Meydan'dan şok Ergenekon manşeti
Yargıtay kararıyla Ergenekon'un kumpas olduğunu ortaya koydu. Kumpasın bir numaralı mimarı paralel yapıya yakın bir gazete, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "süreci birlikte yürüttük" hatırlatmasında bulundu.

Yargıtay, yerel mahkemenin kararını bozarak Ergenekon'un kumpas olduğuna hükmetti. Yargıtay'ın Ergenekon kararını gazeteler nasıl değerlendirdi.

Medyada en dikkat çeken başlık paralel yapıya yakın gazetelerden Meydan'da görüldü.

Meydan, "ŞİMDİ SAVCISI DÜŞÜNSÜN" manşetini atarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı.

Sözde haberde "Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Tayyip Erdoğan'ın "savcısıyım" dediği 275 sanıklı Ergenekon davasını hem usulden hem esastan bozdu. Yargıtay'a göre Ergenekon için somut delil yok!" denildi.

Haberde, Erdoğan'ın Ergenekon soruşturması ve yargılamaları için kullandığı "savcısıyım" ifadesiyle ilgili ayrıntı da verilerek, şöyle denildi:

"ERGENEKON'DAN GERİYE SÖZ VE YAZI KALDI:

15 Temmuz 2008 tarihinde AK Parti Grup Toplantısı’nda konuşan dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Ergenekon soruşturmaları ve yargılamalarını eleştiren dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a sert çıkmış ve “Evet bende bu davanın savcıyım” diyerek yargıya sahip çıkmıştı. Baykal’ın demokratik siyasi sürece darbe vurma iddiasıyla soruşturulan illegal yapılanmaların avukatlığı üstlendiği ifade eden Erdoğan, 'Çünkü kim kimlerin avukatlığına soyunmuş bunlar çok önemli. Savcı millet adına vardır, iddia makamı millet adına ordadır, biz de millet adına evet hakkı aramanın hakkı savunmanın gayreti içindeyiz, eğer bu anlamda savcılık ise evet savcıyım' demişti."

TAYYAR'DAN KUMPASA DESTEK

Paralele yakın Meydan'da, AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar ise  “2 kitabım var, her satırını savunurum. Ergenekon’la mücadele olmasa 2008’de AK Parti kapatılır, Erdoğan başta olmak üzere kadroları hapse atılırdı" sözleriyle yer aldı.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.