Gazetelerde dün dündür bugün bugün dönemi

Gazetelerde dün dündür bugün bugün dönemi
Yargıtay’ın Ergenekon kararı, Paralel Yapı’nın TSK’ya kurduğu kumpası ortaya çıkartırken medyadaki çelişkileri de gözler önüne serdi.

Gazetelerin 18 Mart 2013 tarihinde yerel mahkemenin kararından sonra attığı manşetlerle bugün atılan manşetler arasında dağlar kadar fark bulunuyor. Gazetelerin her iki tarihteki manşetleri yan yana getirildiğinde, “Medyada dün dündür, bugün bugündür” dedirtiyor.

Yargıtay, yerel mahkemenin Ergenekon kararını kumpas olduğuna hükmederek hem usulden hem de esastan bozdu. Üç yıl aradan sonra bozulan karar tartışmaları beraberinde getirdi. Yerel mahkemece 18 Mart 2013 tarihinde başta Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları olmak üzere pek çok sanığa müebbet hapis cezası yağdırılırken ertesi gün 19 Mart 2013 tarihinde hemen hemen bütün gazetelerin manşeti bu karara ayrılmıştı.

vd-042.jpg

DÜN ÖYLE BUGÜN BÖYLE

Aradan geçen üç yılın ardından Yargıtay’ın “ETÖ diye bir örgüt yok” şeklinde hüküm vermesini bugün medyada farklı biçimde değerlendirdi. Bugün 19 Mart 2013’ün aksine pek çok gazete kararı ilk sayfalarından ikinci büyük haber olarak görmesi dikkat çekti. Hükümet çevrelerince Paralel Yapı’ya yakın olmakla suçlanan Sözcü gazetesi ilginç bir manşetle çıktı. Hükümete yakın gazetelerin 19 Mart 2013 tarihli manşetlerini ilk sayfasına çeken Sözcü, “Hepiniz Paralelsiniz” manşetini attı.

Yargıtay, yerel mahkemenin kararını bozarak Ergenekon'un kumpas olduğuna hükmetti. Yargıtay'ın Ergenekon kararını gazeteler nasıl değerlendirdi.

Medyada en dikkat çeken başlık paralel yapıya yakın gazetelerden Meydan'da görüldü.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.