Galatasaray tarih yazmak için parkede

Galatasaray tarih yazmak için parkede
Galatasaray Odeabank, ULEB Eurocup Final serisi ilk maçında bugün Strasbourg’a konuk oluyor. Fransa’da Rhenus Sport’ta oynanacak mücadele, saat 22.00’de başlayacak.

Aydın Örs’lü Efes Pilsen’in 1996 yılında Koraç Kupası’nı kazanarak Türk basketbol tarihine damgasını vuran başarıyı yakalamasının üzerinden 15 sene geçerken, Baş Antrenörlüğünü Ergin Ataman’ın yaptığı Beşiktaş Milangaz ise 2011-12 yılında FIBA EuroChallenge şampiyonu olarak Türkiye’ye ikinci bir Avrupa Kupası’nı getirmiş oldu. Yine Ergin Ataman yönetiminde Galatasaray Odeabank, ULEB Eurocup’ta finale çıkarak Türk basketbol tarihinde bir ilki gerçekleştirmiş olup, kupayı kazandığı takdirde Galatasaray Erkek Basketbol Takımının tarihinde ilk defa bir Avrupa Kupası’nı müzesine taşımış olacak.

EN ÇOK AVRUPA KUPASI KAZANAN TÜRK KOÇ

Şu anda Türk Basketbol Takımı ve Galatasaray Odeabank’ı çalıştıran Ergin Ataman, Eczacıbaşı ile başlayan antrenörlük kariyerini Efes Pilsen altyapısıyla da devam ettirdi. Sırasıyla Türk Telekom, Pınar Karşıyaka ve Efes Pilsen’i çalıştıran Ataman, böylelikle Türkiye Basketbol Ligi’ne adım atmış oluyordu. Efes Pilsen’in 1996 yılında Koraç Kupası’nı kazandığı dönemde Aydın Örs’ün yardımcı antrenörlüğünü ise Ergin Ataman yapıyordu. 2000 yılında Efes Pilsen’e Final Four oynatan koç, o yılın ardından İtalya’nın Montepaschi Siena takımının başına geçti ve Siena’da 2001-02 yılında Saporta Kupası şampiyonu oldu. Bu kupa, A Takımlar düzeyinde Ergin Ataman’ın ilk şampiyonluğuydu. 2011-12 yılında Beşiktaş Milangaz ile sezonu üç kupayla kapatan Ataman, bu üç kupanın birinde de kariyerine FIBA EuroChallenge şampiyonluğunu eklemeyi başardı.

TEMSİLCİMİZDE SON DURUMU

ULEB Eurocup Yarı Final serisinde İspanyol temsilcisi Herbalife Gran Canaria’yı ilk maçta 89-75 mağlup eden Sarı-Kırmızılılar, ikinci karşılaşmada uzatma devresi sonunda rakibine 94-81 mağlup olmasına karşın, ikili averaj farkıyla finale yükselmeyi başardı.

Ergin Ataman’ın öğrencileri, Eurocup’ta çıktığı karşılaşmalarda birçok alandaki istatistikleriyle ön plana çıkıyor. Verimlilik puanı sıralamasında Eurocup’ın zirvesinde bulunan Sarı-Kırmızılılar, maç başına 84 sayı, 36.23 ribaund ve 17.68 asist ortalamalarıyla da ikinci sırada bulunuyor. Eurocup’ın en iyi iç saha performansını gösteren Aslan, bu sezon evinde oynadığı son dokuz karşılaşmadan galip ayrıldı. Galatasaray, iç sahada rakip potaya bıraktığı 88.5 sayı ortalamayla ‘Eurocup’ta evinde çok sayı atan takım’ konumunda bulunuyor.

MCCOLLUM ZİRVEDE

Errick McCollum, son olarak Herbalife Gran Canaria karşısında ürettiği 16 sayıyla birlikte Eurocup sayı liderliğinde birinci sıradaki yerini korudu. Amerikalı guard, çıktığı 18 karşılaşmada toplamda 337 sayı kaydederek maç başına 18.7 ortalamayla skor yükünü başlıca çeken oyuncular arasında bulunuyor. Errick McCollum, Mart ayından bu yana çıktığı 12 karşılaşmada ise serbest atış çizgisinde 59/70 isabetle oynadı.

ÇEŞİTLİ İSTATİSTİKLER

Vladimir Micov, son dokuz Eurocup mücadelesinde en az bir 3 sayılık basketle oynuyor. Stephane Lasme, Eurocup’ta son yedi karşılaşmada en az bir blok yaptı.

FRANSA TEMSİLCİSİ

Fransa Ligi’nde geçtiğimiz sezonu Play-Off finalinde Limoges’a kaybederek ikinci olarak tamamlayan Fransız temsilcisi, bu sezon Euroleague’de hayal kırıklığıyla dolu bir sezonu geride bıraktı. Baş Antrenörlüğünü aynı zamanda Fransa Milli Takımı’nı da çalıştıran Vincent Collet’in yaptığı Strasbourg, Euroleague’de üç galibiyet ve yedi yenilgiyle grubunu son sırada tamamladı ve Eurocup’ta Herbalife Gran Canaria, Saratov Avto, Hapoel Jerusalem ile aynı gruba düştü. Strasbourg, grup ikincisi olarak Sekizli Finallerde Ewe Baskets Oldenburg ile eşleşti. Alman temsilcisine karşı ilk maçta 76-78 mağlup olsa da ikinci maçı 64-93 kazandı ve çeyrek finalde Nizhny Novgorod ile eşleşti. Rus temsilcisini ilk maçta 85-94 mağlup ederek avantajı cebine koyan Strasbourg, ikinci maç 91-91 eşitlikle bitmesine karşın turu atlayan taraf oldu. Bu kez yarı finaldeki rakip Dolomiti Energia Trento oluyordu. İlk maçı evinde 68-74’le kaybeden Fransız ekibi, başa baş geçen ikinci maçı 78-86 kazanarak finalde ekibimizin rakibi oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.