Başkasının aracı sorgulanamayacak!

Başkasının aracı sorgulanamayacak!
e-Devlet sistemine getirilen yeni bir uygulama ile "araç sorgulama" menüsünden artık plaka numarası ile başkasına ait bir araç sorgulaması yapılamayacak.

İkinci el araç alıp satma işleri ile uğraşanlar e-Devlet kapısı olan "www.turkiye.gov.tr" sitesindeki "araç sorgulama" menüsünde bulunan plaka numarası ile artık başkasının aracının sorgulanamamasından dolayı büyük bir sıkıntıyla karşı karşıya kaldı.

ESNAF CİDDİ SIKINTI ÇEKECEK

Konu hakkında açıklama yapan Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç, alım satımı yapılacak araca dair sorgulamayı yapamadıklarını ifade ederek, aracın banka kredisi, üzerindeki hak kısıtlamaları, çalıntı olup olmadığı gibi bilgilere ulaşılamadığı için sektörde faaliyet gösteren esnafın ciddi sorun yaşadığını açıkladı.

ARAÇ SORGULAMA YAPILAMAYACAK

Bir çok hizmete kolayca ulaşılmasını sağlayan www.turkiye.gov.tr adresli sitenin sıklıkla kullanılan uygulamalarından birini de "araç sorgulama" menüsü oluşturuyordu. Araç sorgulama ve plaka sorgulama ikinci el araç alacak vatandaşların aktif olarak kullandığı uygulamalardandı. Vatandaşlar almak istedikleri araçların kayda geçen tüm işlemlerini buradan öğrenebiliyordu.Fakat artık e-Devlet kapısı üzerinden plaka numarası ile bir başkasına ait aracın sorgulaması yapılamayacak. Daha önce herhangi bir plakaya ilişkin sorgulama yapılabilirken, artık kişi yalnızca kendine ait araca ilişkin sorgulama yapabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.