Cumhurbaşkanı Erdoğan EXPO açılışında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan EXPO açılışında konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan EXPO 2016 Fuarı açılışında konuştu.

Erdoğan'nın konuşmasının satırbaşları:

Antalya bir dünya şehridir. Dünyanın tüm güzelliklerini tüm zenginliklerini Antalya'da görmek mümkündür. 

Bugün EXPO'ya yeni raylı sistemle gideceğiz. Bu sistem rekor bir sürede tamamlandı. Antalya'yı bir şantiye alanına döndüğünü gördük. Belediye başkanıma teşekkür ediyorum. 

Modern şehirciliğin ne olduğunu, bunu kimin başaracağını Antalyalı bildiği için gereğini yaptı. 

Sağlık Bakanlığımızın, Turizm Bakanlığımızın yaptıklarını saymıyorum. Antalya değişimi, dönüşümü bizim zamanımızda yaşadı. 

EXPO 2016 Antalya ülkemiz ve şehrimizin tanıtımına büyük katkı sağlayacak. Buradaki tüm birimler, bütün bahçeler Antalya'nın en büyük zenginlikleri olacak. Burası çevreciliğin merkezi olacak. 

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK KONGRE MERKEZİ ANTALYA'DA

EXPO 2016 Türkiye'nin dünyaya tanıtımında büyük katkı sağlayacak. 6 bin 300 kişilik Türkiye'nin en büyük kongre merkezi Antalya'da olacak. 

Bizim icrahatlarımızın ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamaz. 

Vatan uğrunda ölen varsa vatandır. Uğrunda ölen yoksa tarladır tarla.

Bizim tek devletimiz var. Öyle paralel falan yok. 

Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet. Bu bizim ülkemizin temel taşıdır. Biz böyle yürüdük böyle yürüyeceğiz. 

İzmir'i dünya EXPO'su için aday gösterdik olmadı. Olimpiyatlar için defalarca aday olduk. Bir gün mutlaka olimpiyatları alacağız. Alamamamızın tek sebebi siyasidir. Başka sebebi yoktur. 

EXPO İLE ÜLKEMİZE GİRECEK PARA 1,8 MİLYAR

52 ülkenin, 6 uluslararası kuruluşun bulunduğu Antalya Exposu sayesinde şehrimize alt ve üst yapı organizasyonuyla ülkemize girecek para 1.8 milyar lira. Antalya'ya 4.3 milyar lira yatırım yaptık. Yaptığımız bölünmüş yollar ortada. İnşallah ulaşım, hızlı trenlerin yanında artık Antalya sahilden ülkemizin Orta Anadolu'nun şehirlerine bağlanıyor; hatta ve hatta İstanbul'a kadar bağlanıyor. 2020 yılına kadar bu hedefler gerçekleşecek.

Dünyanın bütün renklerini içinde barındıran Akdeniz'in insani dramlarla gündeme gelmesi bizleri kahrediyor. Batının burada bir endişesi var mı? Yok. 

AKDENİZ'DE YİTİP GİDEN İNSANLIKTIR

Akdeniz'in sürekli insani dramlarla gündeme gelmesinden üzüntü duyuyorum. O yavruların denizde boğulması bizleri kahrediyor. Batının burada bir endişesi var mı? Biz denizlerden Ege'den, Akdeniz'den 100 bin insanı kurtardık. Sahil güvenlik botlarımızla bunları kurtardık. Diğerleri ise botları şişleyerek batırdılar. Çocuk, anne, baba ölümüne neden oldular. Bu acı manzara hepimizin yüreklerini dağlıyor. Türkiye bu çalkantının ortasında hem kendi vatandaşları hem de bölgedeki tüm ihtiyaç sahipleri için güvenli bir liman halindedir.

Botları şişleyerek o insanları çocuk, kadın, anne baba demeden ölümüne neden oldular. Daha geçen gün 400 kişinin hayatını kaybettiğine şahit olduk. Onları yitip giden insanlıktır. 

Türkiye bu çalkantının ortasında güvenli bir liman halindedir. 

Suriye'den Irak'tan kaçan 3 milyon kardeşimize ev sahipliği yapıyoruz. Türkiye BM raporlarına göre en fazla sığınmacı alan ülke konumundadır. İnsani yardımlarını en fazla artıran ülke yine Türkiye'dir. 

Sandılar ki Türkiye bu yaşadığı siyasi sorunların altında kalır. 90'lı yılların sonunda 2000'li yılların başında bunu yaptılar. Ama Türkiye eski Türkiye değil. 5-10 milyarlık spekülasyonlarla, diplomatik oyunlarla harekete geçenler hezimete uğradılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.