Hendekçi akademisyenler serbest bırakıldı

Hendekçi akademisyenler serbest bırakıldı
Türkiye'yi kana bulayan hain terör örgütüne destek vermek için "Bu Suça Ortak Olmayacağız" başlıklı bildiriye imza atan akademisyenler serbest bırakıldı.

 Türkiye'nin hain terör örgütüne karşı başlattığı operasyonların durdurulması için  "Bu Suça Ortak Olmayacağız" başlıklı bildiriyi imzalayan 4 akademisyen tahliye edildi.

İlk duruşmada ifade veren akademisyenler ifadelerinin alınmasının ardından duruşma savcısına söz verdi. Savcı, var olan delil durumu, atılı suçun mahiyeti, iddianame anlatımı içeriğiyle, sanıkların üzerine atılı Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 301. Maddesi kapsamında kalma ihtimaline karşılık TCK'nın 301/4 itibariyle dava hakkında durma kararı verilmesini talep etti. Davanın durdurularak Adalet Bakanlığı'ndan izin alınmasını talep eden duruşma savcısı, sanıkların ise mevcut delil durumu, atılı suçun mahiyeti ve sanıkların kaçma şüphesine dikkat çekerek tutukluluk hallerinin devamını istedi. 

SAVCI MAĞDUR ETMEMEK İÇİN TAHLİYE İSTEDİ

Davanın TCK 301. Maddesi kapsamında kalma ihtimali ile davanın durdurulma kararını talebini tekrarlayan  savcı "Dosyanın bu şekilde karar verilmesi durumunda Adalet Bakanlığı'ndan geç gelme ihtimali olduğundan sanıkların mağduriyetine sebebiyet vermemek için tahliyelerini talep ediyoruz" dedi. 

BAŞBAKAN İLKESEL OLARAK KARŞI ÇIKMIŞTI

Başbakan Davutoğlu'nun, akademisyenlerin tutuklu yargılanmalarıyla ilgili "ilkesel olarak karşıyım. Sonunda beraat olsun, özgürlüklerin kısıtlanması geri ödenemeyecek bir haktır" dedi. 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.