Şike operasyonunda tutuklama kararı!

Şike operasyonunda tutuklama kararı!
"Şike operasyonunda kumpas" soruşturmasında 10 kişi tutuklandı.

"Şikede kumpas" soruşturması kapsamında, İstanbul merkezli 28 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda, aralarında gazeteci, avukat ve polislerin de bulunduğu 29 kişi gözaltına alınmıştı. Bu kişilerden 10'u tutuklandı

HSYK İNCELEME BAŞLATMIŞTI

Geçtiğimiz hafta da Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Dairesi, "futbolda şike" davasına bakan eski İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, Bakırköy Hakimi Mehmet Ekinci, mahkemenin eski üye hakimleri Van Hakimi Hikmet Şen ve İstanbul Hakimi Bülent Kınay hakkında inceleme başlatmıştı.

YILDIRIM YENİDEN YARGILANIP BERAAT ETTİ

Futbolda şike iddialarıyla ilgili 3 Temmuz 2011'de başlayan soruşturma kapsamında dava açılmıştı. Dava sürecinde bir yıl cezaevinde kalan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "şike yapmak ve örgüt kurmak" suçundan 6 yıl 3 ay ceza almıştı. Cezanın onanmasının ardından Aziz Yıldırım ile 6 sanık, yeniden yargılanma ve infazının ertelenmesini talep etti.

Talebi haklı bulunan Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Abdullah Başak,Ahmet Çelebi ve Selim Kımıl, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden hakim karşısına çıkmıştı. Yargıtayın bozma kararının ardından, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, eski Beşiktaşlı yönetici Serdal Adalı ve Fenerbahçeli yönetici Şekip Mosturoğlu'nun da aralarında bulunduğu 31 sanığın yargılandığı dava bu davayla birleştirilmişti. Mahkeme, sanıkların beraatine karar vermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.